El perfil oficial de Twitter de Laura Borràs com a presidenta del Parlament s’omple de retrets perquè el manté actiu

Li recriminen que hi pugi missatges tot i que està suspesa de totes les seves atribucions com a màxima autoritat de la Cambra

Perfil oficial de la Presidència del Parlament, un missatge en aquest canal retuitejat per Laura Borràs i piulades denunciant-ne l'ús

Laura Borràs continua pujant missatges al perfil oficial de Twitter que es va crear quan va accedir a la Presidència del Parlament. La Mesa va suspendre-li totes les atribucions com a presidenta de la Cambra i els drets i deures com a diputada. Molts usuaris de Twitter li recriminen en aquest canal oficial que el continuï utilitzant malgrat la suspensió decidida per la Mesa, que el grup parlamentari de Junts per Catalunya ha demanat que es revisi el proper dijous. El to dels missatges que recriminen a Borràs la seva actitud és sovint dur i, en ocasions, insultant.

La presidenta de JXCat disposa de dos perfils; en un es presenta com a “Presidenta Laura Borràs” i acompanya aquesta expressió amb un llaç groc mentre que l’altre l’encapçala amb el seu nom i un altre llaç groc. En el perfil personal es defineix com “Presidenta @parlament i @juntsxcat. Professora UB. Portaveu al Congreso (2019-2021). Consellera de @cultura_cat (2018-2019). Directora de @lletres (2013-2018)”. El perfil oficial de la presidència de la Cambra l’ubica al Parlament i l’enllaça amb el portal presidentalauraborras.cat. Es va posar en marxa l’abril del 2021, poc després de ser elegida presidenta, només segueix el Twitter del Parlament i tenia 9.089 seguidors el divendres 26 d’agost. El perfil personal l’ubica a Barcelona, està enllaçat amb el seu canal de youtube, el va crear el gener del 2009, i el 26 d’agost seguia a 1.689 usuaris i tenia 141.019 seguidors.

Tots els missatges que va penjant al seu canal oficial compten amb nombroses rèpliques d’usuaris que li retreuen que en faci ús. Alguns demanen que se l’impedeixi seguir fent-ho. “No pararà mai de fer mal ús d’aquest perfil?”, es queixa una usuària que afirma que l’ha denunciat “per usurpar un càrrec que no té”. “Deixa d’atorgar-te un càrrec que ja no et correspon. Parlament, fins quan deixareu que aquesta persona degradi encara més la institució”, escriu un altre. “Què fas suplantant un perfil que no et pertany?”, es pregunta un tercer.

Un usuari reprodueix l’article 402 del Codi Penal que diu que “el que il·legalment exerceixi actes propis d’una autoritat o funcionari públic atribuint-se caràcter oficial, serà castigat amb la pena de presó d’un a tres anys”. D’altres, diuen que es comporta com “una nena a qui li han pres la joguina i està rabiosa”.

Hi ha alguns usuaris, pocs, que surten en defensa de l’ús de Laura Borràs d’aquest perfil oficial. Un d’ells creu que “està suspesa de funcions parlamentàries, no inhabilitada per exercir” i que això l’autoritza a seguit fent piulades com a presidenta del Parlament. Sovint, a les persones que li fan arribar missatges amables al perfil oficial les contesta o retuiteja però ho fa amb el seu perfil personal. Ha arribat a retuitejar des del seu perfil personal missatges que hi ha penjat des del canal oficial.

El grup de Ciutadans ha anunciat que demanarà a la Mesa del Parlament explicacions del perquè Borràs continua fent servir el perfil oficial com a presidenta de la Cambra malgrat que està suspesa de les seves funcions. El proper dijous, la Mesa decidirà si revoca o no aquesta suspensió. Si tramita la sol·licitud de Ciutadans també haurà de decidir si pot seguir utilitzant el canal oficial de Twitter o si la sanciona per usurpar-lo.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides