Disminueix la satisfacció vital dels infants de Barcelona, sobretot de les nenes

Els nens i nenes en contextos econòmics més desfavorits se senten més sols i insatisfets

Una nena jugant al pati de l'escola

Foto: Ajuntament de Barcelona

La satisfacció vital dels infants de Barcelona ha disminuït després de la pandèmia. Segons els resultats de l’Enquesta de benestar subjectiu de la infància elaborada per l’Institut Infància i Adolescència, la satisfacció global dels nens i nenes d’entre 8 i 11 anys ha caigut tres dècimes des del 2017, passant de 9 sobre 10 a 8,7 el 2021. Una disminució condicionada per l’edat, el sexe i el context econòmic, ja que afecta especialment els més grans (11 anys), les nenes i els infants que viuen en contextos econòmics desafavorits.

Als 10-11 anys, les nenes es mostren notablement menys satisfetes que els nens amb la seva vida. De fet, hi ha gairebé el doble de nenes poc o gens satisfetes (12,9%) en comparació amb els nens (7,4%). D’altra banda, el 12,8% dels infants que viuen en contextos econòmicament desafavorits estan poc o gens satisfets amb la seva vida, un percentatge que es redueix fins al 8,9% en el cas dels nens i nenes en contextos econòmics més afavorits.

Una altra de les dades que revela l’enquesta és que un 12,5% dels infants se senten sols habitualment, una xifra també vinculada directament al context econòmic, ja que majoritàriament es tracta d’infants en una situació familiar de baix poder adquisitiu. La soledat, com la insatisfacció vital, afecta més les nenes (15,5%) que els nens (9,8%).

L’enquesta també destaca que un 49,6% dels infants no se senten “totalment segurs” a l’escola. De fet, la satisfacció amb els companys de classe és un dels aspectes menys valorats pels nens i nenes de Barcelona, i un 49,1% dels enquestats afirma que ha rebut insults alguna vegada durant l’últim curs. Aquest punt relacionat amb l’escola preocupa els autors de l’estudi, ja que assenyalen que “la seguretat a l’escola contribueix significativament al benestar dels infants”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.