principal.cat, nova marca digital del grup de Nicola Pedrazzoli

David González dirigirà aquest mijà i comptarà amb el suport de Saül Gordillo, nou director d’estratègia i adjunt al conseller delegat del grup de 8TV

El empresario del sector de la comunicación Nicola Pedrazzoli i promoció de la nova temporada de 8TV

L’empresari dels mitjans de comunicació Niccola Pedrazzoli posarà en marxa aquesta tardor un nou digital que durà el nom de principal.cat. El 27 de juliol, Emissions Digitals de Catalunya, la societat amb la qual actua Pedrazzoli, va registrar el nom d’aquest domini a Internet. El director d’aquest digital serà David González, periodista que fins fa tres mesos era director adjunt d’Elnacional.cat, un digital de línia editorial independentista, dirigit per José Antich. Així doncs, a més de l’aposta per 8TV, amb la voluntat de menjar terreny a TV3, Pedrazzoli també vol competir per l’audiència independentista en l’àmbit dels mitjans digitals escrits.

González comptarà per posar en marxa aquest digital amb el suport de Saül Gordillo, ex-director de Catalunya Ràdio, que ha estat nomenat director d’estratègia i adjunt al conseller delegat del grup, Pedrazzoli. Gordillo va explicar, en una entrevista a Ràdio Calella Televisió, el passat dilluns 22 d’agost, que “serà una eina digital aparentment diferent i amb un format innovador respecte a tots els que coneixem en català i que tindrà una versió en castellà. El que pretén no és només explicar les notícies a cada moment que surtin. La gràcia és que intentarem posar-li un punt d’anàlisi i donar les claus perquè sigui fàcil de consumir i entenedora per els lectors. La idea es que tingui una marca diferent a la de 8TV”.

Els moviments i fitxatges de Pedrazzoli per engegar una nova programació de 8TV el setembre han estat nombrosos aquest estiu. Ha anunciat que de dilluns a dijous emetrà un programa dirigit per l’ex-director de TV3, Vicent Sanchis, en el qual col·laborarà la tertuliana Pilar Rahola, defensora a fons del comportament polític i les declaracions de l’ex-president de la Generalitat, Carles Puigdemont. A la franja dominical de les 22 hores, n ple prime time del cap de setmana, produirà i emetrà La Fàbrica, el programa d’entrevistes que fa el portaveu d’ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián.

Pedrazzoli aplega en el seu nou projecte mediàtic les dues ànimes de l’independentisme: l’arrauxat que simbolitza Rahola i el dialogant, representat per Rufián. Al seu staff, l’empresari compta amb dues persones procedents de Junts, el partit que presideix Laura Borràs. Es tracta d’Eduard Pujol, ex-portaveu del grup d’aquest partit al Parlament de Catalunya, i Francesc Pena, ex-conseller delegat de la Xarxa Audiovisual Local. Pujol ha intentat atreure al projecte de Pedrazzoli directius i periodistes de RAC1, emissora del grup Godó. Va arribar a oferir dos milions d’euros al periodista Jordi Basté però el director i presentador d’El món a RAC1 va rebutjar aquesta proposta.

S’està construint, doncs, a base del talonari de  Manuel Lao, empresari procedent del sector dels escurabutxaques però que ha ampliat molt el seu àmbit d’influència i negocis, una aventura mediàtica tant ambiciosa com arriscada. La competència per l’audiència, per les subvencions públiques i per la publicitat institucional serà ferotge.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides