Moren a Catalunya més de mig miler de persones per la calor

Són gairebé sis vegades més que durant tot l'any passat i prop de 14 vegades més que en tot el 2020

Onada de calor a Catalunya

Més de mig miler de persones han mort a causa de la calor a Catalunya des del juny, és a dir, en menys de tres mesos. Són moltes més que l’any passat. Ho diu l’Institut de Salut Carlos III, que depèn del Ministeri de Ciència i Innovació, en un informe que presenta setmanalment i que recull la mortalitat diària per totes les causes.

Concretament, calculen que han mort 547 persones per causes atribuïbles a la calor els últims tres mesos. Són gairebé sis vegades més que durant tot l’any passat i prop de 14 vegades més que en tot el 2020.

A més, la majoria de les morts atribuïbles a la temperatura es concentren a l’agost, que encara no ha acabat. Durant els 25 dies que ja han passat d’aquest mes, han mort 352 persones per la calor. Els dies amb més defuncions van ser del 15 al 18 d’agost, quan van morir 94 persones. Va ser poc després que es registressin les temperatures més altes d’aquest estiu a Catalunya.

Pel que fa al conjunt de l’estat espanyol, han mort des del juny 4.593 persones per causes atribuïbles a la calor. Des del 2020, són 11.136. Tot plegat l’any que Espanya sembla que acabarà tenint l’estiu més càlid des que l’Agència Estatal de Meteorologia en té registres.

(Visited 53 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari