Ciutadans demanarà explicacions a la Mesa del Parlament per l’ús de Laura Borràs del Twitter oficial de la Presidència

La presidenta suspesa de funcions va deixar de penjar-hi missatges el dia que la van sancionar però n’ha tornat a pujar a partir del 12 d’agost

Piulada de Laura Borràs del 21 d'agost al perfil oficial de Twitter de la Presidència del Parlament

El grup parlamentari de Ciutadans demanarà a la Mesa del Parlament que es donin explicacions de perquè Laura Borràs continua utilitzant el perfil oficial de Twitter de la Presidència de la cambra tot i que està suspesa de totes les seves atribucions des del passat 28 de juliol. Aquell dia, la Mesa va acordar, per majoria, amb el vot contrari de la secretària segona, la suspensió de tots els drets i deures establerts al Reglament de Laura Borràs com a diputada i la suspensió de totes les seves atribucions com a presidenta del Parlament, amb efectes des de l’adopció de l’acord. Així consta en el propi web de la Presidència del Parlament.

Borràs va respondre a la decisió de la Mesa amb un discurs, el mateix 28 de juliol, en què acusava els diputats que havien aprovat l’acord d’haver actuat més com a jutges que com a parlamentaris. Aquell dia, al perfil oficial de Twitter de la Presidència del Parlament hi va aparèixer la gravació d’aquest discurs, que va durar 36 minuts. Semblava que Borràs havia assumit que no podia utilitzar aquest canal i els dies posteriors només va penjar missatges al seu canal personal. El dia 12 d’agost, però, va pujar al perfil oficial de Presidència un missatge amb textos i imatges relacionats amb una visita que va fer a la Fira de Sant Llorenç i a la de l’avellana de Riudoms. Des d’aleshores n’ha pujat quatre més, el darrer, el 21 d’agost, arran d’una visita al Santuari del Miracle. Els missatges van etiquetats com “Presidenta Laura Borràs”.

Entre els drets de Borràs que han quedat en suspens hi ha el del sou i el de disposar de cotxe oficial. Al Reglament del Parlament no s’hi diu res sobre l’accés al Twitter oficial de la Presidència per part d’una diputada suspesa en les seves funcions; tanmateix, consultades diverses fonts jurídiques per part d’EL TRIANGLE, totes coincideixen en què Borràs està cometent una irregularitat evident. Ningú de l’equip de què disposava abans de la sanció que se li ha imposat pot arrogar-se el dret de pujar ara missatges al canal oficial de Presidència.

JuntxCat, el partit que presideix Laura Borràs, ha demanat que la Mesa del Parlament es reuneixi d’urgència per reconsiderar la sanció. Així ho ha manifestat el propi secretari general d’aquest partit, Jordi Turull. Borràs insisteix a dir que ella continua sent la presidenta del Parlament. En realitat, no pot accedir al Parlament amb la credencial de diputada i menys a la Sala de Plens. Pel que es veu, considera que digitalment encara pot actuar com a presidenta. Si més no, al canal oficial de Twitter de la Presidència de la cambra.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides