CCOO i UGT amenacen amb mobilitzacions si no s’apuja el salari mínim

Els sindicats critiquen l'"enrocament" de la CEOE i demanen al Govern central que "agafi les regnes"

  El secretari general d'UGT, Camil Ros, i el secretari general de CCOO, Javier Pacheco

  El secretari general de la UGT a Catalunya, Camil Ros, i el secretari general de CCOO, Javier Pacheco, han advertit que a la tardor hi haurà mobilitzacions si no s’arriba a un acord amb la patronal per apujar el salari mínim interprofessional (SMI). En una entrevista a Catalunya Ràdio, els sindicalistes han assegurat que “la classe treballadora no es resignarà a perdre poder adquisitiu com va passar en la crisi del 2008″, i han denunciat l'”enrocament” de la CEOE.

  Amb l’actitud que tenia la patronal el mes de juliol, el conflicte està assegurat“, ha manifestat Ros, que ha destacat que “la patronal ha pogut traslladar els seus increments de costos als preus, perquè la inflació ha pujat de segona volta”, però que “això no ho hem traslladat als salaris”. En aquest sentit, Pacheco ha avisat que si no s’incrementa la capacitat adquisitiva dels treballadors i només s’augmenten els preus, els ciutadans no podran comprar.

  Si no hi ha consum intern entrarem en una espiral negativa“, ha advertit el sindicalista de CCOO, que ha insistit en la necessitat d’augmentar l’SMI. Ambdós sindicats han demanat al Govern central que “agafi les regnes” de la negociació amb la CEOE, i han advertit que en un context on l’increment generalitzat dels preus està impactant “sobretot en les rendes més baixes”, “la mobilització es fa imprescindible”. “Fins ara han estat mobilitzacions disperses d’empreses, però a partir d’ara serà més organitzat”, ha assegurat Ros.

  Facebook
  Twitter
  WhatsApp

  avui destaquem

  Deixa un comentari

  Notícies més llegides

   

  Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.