Vilagrà reclama una nova presidència del Parlament, però rebutja que sigui del PSC

ERC no es planteja "cap altra opció" que pactar amb Junts el relleu de Borràs

    La consellera de la Presidència de la Generalitat, Laura Vilagrà

    Foto: @LauraVilagra

    La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà (ERC), ha insistit en la necessitat que hi hagi un relleu “com més aviat millor” en la Presidència del Parlament per tal d’acabar amb la situació d’interinitat derivada de la suspensió de Laura Borràs, i ha assegurat que ERC només està disposada a pactar-la amb Junts, tal com estableix l’acord de govern. En declaracions als mitjans des de la Universitat Catalana d’Estiu (UCE), a Prada de Conflent (França), Vilagrà ha afirmat que la interinitat actual “no té sentit” i que “no afavoreix en res la institució”, motiu pel qual ha tornat a instar Junts a permetre el canvi.

    Preguntada pels “mecanismes” a què s’ha referit el president del grup parlamentari socialista, Salvador Illa, per substituir Borràs tot i la negativa de Junts a anomenar una altra persona, la republicana ha reivindicat el pacte amb els socis de govern i ha assegurat que “no ens plantegem cap altra opció”. “ERC sempre compleix els pactes. El pacte que signem atorga la presidència del Parlament a Junts i per tant ho volem respectar“, ha insistit la consellera.

    Vilagrà ha destacat que aquest canvi en la presidència de la Cambra catalana podria ser temporal en funció de com es desenvolupi el judici a Borràs, de manera que si finalment és absolta podria recuperar els seus drets i deures com a diputada així com la presidència del Parlament. Malgrat les diferències amb Junts, la consellera confia que aquestes no impactaran en l’estabilitat de l’executiu català.

    Respecte a l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat del 2023, Vilagrà ha rebutjat la mà estesa del PSC i ha afirmat que no veu els socialistes com a possibles socis. “Tenim un pacte de governabilitat, acords previs i socis prioritaris. Nosaltres volem treballar amb la CUP aspectes també dels pressupostos, també amb els comuns. És aquí on ens situem, no ens plantegem un canvi de socis“, ha assegurat la republicana.

    (Visited 79 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari