La jutgessa denega la llibertat al ‘pistoler’ de Tarragona, just abans que demà rebi l’eutanàsia

Considera que si el porten a un hospital convencional, hi hauria risc de fugida

L'exvigilant de seguretat de Tarragona autor de tiroteig

La jutgessa ha rebutjat la petició del conegut com a pistoler de Tarragona, Eugen Sabau, per quedar en llibertat abans que se li practiqui l’eutanàsia que va sol·licitar, prevista per a aquest dimarts.

La defensa havia demanat la mesura perquè es pogués acomiadar dels seus familiars en un hospital ordinari, però la titular del jutjat d’instrucció número 5 de Tarragona creu que hi hauria risc de fuga, ja que estaria en un hospital sense vigilància, i subratlla, a més, que no s’ha penedit del seu atac.

Tot i això, la jutgessa reconeix que, atesa la greu situació mèdica en què es troba l’investigat, pràcticament ha desaparegut el risc de reiteració delictiva o d’atemptar contra la integritat de les víctimes, així com el risc d’alterar proves.

La interlocutòria conclou que acordar-ne la llibertat “no alteraria en excés” la seva actual situació, ja que passaria d’estar ingressat a l’Hospital Penitenciari de Terrassa a un altre hospital ordinari, encara que sense vigilància policial, cosa que comporta un risc de fuga. La jutgessa també argumenta que el fet que el pistoler segueixi en un hospital penitenciari no li impedeix rebre visites de la família.

El Consorci Sanitari de Terrassa, on l’home està ingressat al mòdul penitenciari amb una lesió medul·lar irreversible, ha programat per a aquest dimarts la seva eutanàsia, després que el Tribunal Constitucional hagi rebutjat els últims recursos amb què les seves víctimes pretenien paralitzar-ne la mort assistida.

Els fets que han portat a aquesta situació van passar al desembre, quan Sabau va entrar a les oficines de l’empresa de seguretat Securitas a Tarragona i, després de discutir amb els responsables, va disparar i ferir tres persones. En la fugida va ferir un agent dels Mossos, el van localitzar en una casa abandonada de Riudoms, on es va resistir a ser detingut i va rebre els agents a trets. Finalment, van aconseguir reduir-lo després de disparar-li diverses vegades, trets que li van provocar les ferides medul·lars que l’han deixat impossibilitat.

(Visited 79 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari