La CUP planta cara als projectes fotovoltaics de la Generalitat

Els antisistema presenten al·legacions al pla de central fotovoltaica de la Llau dels Juncs, al Pallars Jussà

Instal·lació fotovoltaica

La CUP ha presentat avui al·legacions al projecte de central fotovoltaica de la Llau dels Juncs, al Pallars Jussà, i a la seva infraestructura d’evacuació, que fins divendres estava en fase d’exposició pública. D’aquesta manera, la formació se suma al que s’ha fet des de la Plataforma unitària contra l’Autopista Elèctrica, Salvem lo Pallars, el Comú de veïns d’Aramunt i centenars de persones que han dut a terme el mateix a títol individual.

Per la CUP, el Govern “no ha fet res més que buidar de contingut la Llei del Canvi Climàtic aprovada l’any 2017 i que havia de ser marc referencial per poder fer un desplegament ordenat i respectuós de les energies renovables al territori”, segons han expressat en un comunicat.

Els cupaires apunten responsabilitats sobre els partits que estan a l’executiu, però també sobre dirigents locals d’ERC i JxCat, ja que, segons asseguren, han permès les modificacions legals que s’han anat introduint a la llei per facilitar la tramitació d’aquests projectes “per la via ràpida, sense respectar en cap moment els usos actuals dels terrenys i sense fer cap planificació territorial”, segons critiquen al text.

Des de la formació, defensen un model d’implantació de les energies renovables de caràcter “descentralitzat i proper a les zones de major consum”.

(Visited 137 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari