Menys passatgers de creuers a Barcelona coincidint amb el debat sobre la seva reducció

El Govern d'Ada Colau vol retallar el màxim de visitants creueristes

Vaixell de Costa Smeralda
Vaixell de Costa Smeralda.

Ha disminuït el nombre de passatgers de creuers que visita Barcelona, mentre que el Govern d’Ada Colau planeja reduir l’afluència de visitants creueristes. Entre gener i juliol del 2019, la xifra era de 1’63 milions i aquest 2022 ha descendit fins a 1’02 milions.

Barcelona En Comú ha proposat limitar la seva presència a la ciutat, ja sigui en vaixells o en xifra de visitants. Els màxims de 400.000 mensuals en temporada alta passarien a ser la meitat.

¿Control suficient?

Fonts del Port de Barcelona han assegurat a El Periódico de Catalunya que el control de la infraestructura que es va pactar el 2018 ja és suficient per controlar el creixement. Han aclarit que legalment només es pot prohibir l’entrada d’un vaixell per motius sanitaris o de seguretat, com durant la quarantena per la pandèmia del Covid-19.

El 2018 el consistori i el Port de Barcelona van signar un acord per reduir a set la xifra de terminals i situar-les totes al Moll Adossat (el més allunyat de zona urbana) de manera progressiva. El líder del PSC, Jaume Collboni, que dirigeix l’àrea econòmica i turística, tracta d’arribar a un acord intermedi per controlar una activitat amb un impacte de més de mil milions d’euros anuals a Catalunya.

(Visited 132 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari