Antifrau contempla “possibles irregularitats” en el contracte dels rastrejadors de la covid-19

L'organisme estudia un sobrecost en el contracte d'1,55 milions i incompliments en les retribucions

Rastrejadors covid

Arran de la denúncia feta fa més d’un any pel propietari d’un establiment de restauració de Girona, l’Oficia Antifrau de Catalunya detecta “possibles irregularitats” en el contracte que el departament de Salut va fer per als rastrejadors de la covid.

Antifrau vol analitzar el possible “incompliment d’allò recollit en la documentació contractual referit als pactes de retribució del contractista”, segons publica el Diari de Girona.

L’oficina veu probable un “sobrecost en el contracte” que quantifica en “1,55 milions d’euros”. També troba una “coincidència inversemblant” l’import total facturat en vuit mesos amb “els vuit dotzens de l’import total màxim previst per dotze mesos en el moment de l’adjudicació del contracte”. Finalment, es queixa de la “renuncia -disconformitat- del Govern a complir els acords del Parlament de rescindir el contracte”.

La denúncia la va posar el desembre de l’any 2020 Albert Caupena, responsable del restaurant gironí l’ArEst. Es queixava de les pèrdues econòmiques provocades pel tancament i les restriccions al sector de l’hostaleria i aportava documentació acusant l’aleshores responsable de la conselleria, Alba Vergés, d’un delicte de malversació i de tràfic d’influències pel contracte per rastrejar els casos de covid a l’empresa Ferroser, filial de Ferrovial.

El responsable del restaurant va interposar la denúncia assenyalant que l’empresa va ser “contractada amb un pressupost de més de 17 milions d’euros” amb personal “no qualificat i sense experiència mèdica”. En aquest sentit, sostenia que el gestor és Roger Junqueras, germà del líder d’ERC, Oriol Junqueras.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides