L’impostor que es feia passar per alt càrrec de Telegram, pregoner de la Festa Major de Sants

Elies Campo, peça bàsica en l’engranatge de l’Assemblea Nacional Catalana per muntar el ‘CatalanGate’, s’adreçarà demà als veïns al Parc de l’Espanya Industrial

Elies Campo, entrevistat a Sants 3 Ràdio per parlar del pregó de la Festa Major del barri que farà aquest dissabte

Elies Campo, l’activista digital sense el qual, segons l’ex-presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Elisenda Paluzié, no hauria estat possible la campanya batejada com a CatalanGate, farà, pronunciarà dissabte, el pregó de la Festa Major de Sants. El CatalanGate és un informe elaborat pel laboratori de tecnologia i drets humans canadenc Citizen Lab, publicat el passat 18 d’abril, que assegura que 65 persones partidàries de la independència de Catalunya van ser espiades amb el programari Pegasus. Campo, després que Paluzié l’assenyalés com la peça fonamental d’aquesta campanya, va ser entrevistat a TV3, RAC1 o l’ARA com un autèntic heroi quan es va donar a conèixer aquest informe de Citizen Lab però el seu protagonisme mediàtic es va acabar de sobte quan EL TRIANGLE va demostrar que era un impostor perquè havia mentit en el seu currículum laboral.

Campo explicava a totes les entrevistes a les quals se’l convidava i també consta així a l’informe de Citizen Lab que entre el setembre del 2015 i el desembre del 2021 havia treballat com a responsable de Creixement, Partenariat i Desenvolupament de Negoci de l’empresa Telegram. EL TRIANGLE va contactar amb Remi Vaughn, portaveu de Telegram, que va explicar el següent: “El senyor Elies Campo mai ha estat empleat per Telegram en cap càrrec, i molt menys com a cap de res. El 2016 va fer algun treball voluntari i se li va concedir una adreça de correu electrònic temporal que després va ser revocada. Mai va rebre cap compensació monetària de Telegram i mai va signar cap contracte amb nosaltres”. Malgrat la contundència d’aquest desmentiment, Campo continua mantenint als seus perfils de Linkedin i Twitter l’ocupació falsa a Telegram.

El que sí que és indisctuible és que és un activista independentista molt actiu. La nit prèvia al referèndum de l’1 d’octubre de 2017 va dormir al Casinet d’Hostafrancs i hi va introduir una urna davant l’aplaudiment enregistrat en vídeo de la resta de participants en la tancada. Ha participat en diverses reunions a Bèlgica amb altres activistes digitals amb l’ex-president de la Generalitat Carles Puigdemont. Ell mateix apareix com una de les víctimes del CatalanGate de Citizen Lab, que el va fitxat el mes de febrer com a “fellow”, malgrat la seva falsificació del currículum. Encara hi treballa.

A una entrevista realitzada a Sants 3 Ràdio per comentar la seva elecció com a pregoner de la Festa Major de Sants, se’l va presentar com “l’enginyer santsenc que ha destapat el Catalangate”, tot i que no va acabar la carrera d’Enginyeria de Telecomunicacions a La Salle-Universitat Ramon Llull. Es queia en l’error de dir que havia treballat a Telegram i s’informava que va ser un dels impulsors d’aquesta emissora i col·laborador del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, entitat que organitza la Festa Major.

En l’entrevista, Campo explica que la seva participació en la creació del CatalanGate estarà present en el pregó que farà a les 20 hores al parc de l’Espanya Industrial “considerant que és una de les raons per les quals se m’ha contactat per fer el pregó”. Afegeix que també parlarà “de la importància del barri de Sants, del poble de Sants, i de la comunitat i com aquesta permet aconseguir resultats i coses que són bones per la ciutadania”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

1 comentari a “L’impostor que es feia passar per alt càrrec de Telegram, pregoner de la Festa Major de Sants”

  1. El Triangle i Reixach sempre empastifant.
    D’on treien tanta mala bilis i records?
    M’agradaria de conèixer el greuge.
    I que ningú parli d’ideologia: és mala bava sectària i prou.

    Respon

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides