L’episodi de pluges intenses registra gairebé 400 trucades al 112 a Catalunya

S'activa el nivell 3 del Pla Alfa a 17 municipis de l'Alt Empordà pel risc d'incendi motivat per la tramuntana

Part d'un arbre sobre un cotxe a Sarrià de Ter (Gironès)

Foto: @bomberscat

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat l’alerta del Pla Inuncat un cop ha passat l’episodi de pluges més intenses, el qual ha deixat gairebé 400 trucades al telèfon d’emergències de Catalunya. Segons ha informat Protecció Civil, el 112 ha rebut un total de 398 trucades en aquest episodi per 226 incidències relacionades amb les fortes pluges.

Les comarques des d’on s’han rebut més avisos són el Baix Ebre (76), el Tarragonès (54) i l’Alt Empordà (49) i, pel que fa als municipis, Tortosa (70), Tarragona (33) i Dosrius (22). La majoria de trucades han estat per inundacions de baixos i incidències de trànsit, així com pel risc o caiguda d’arbres i branques.

Aquest dijous, la Generalitat ha anunciat l’activació del nivell 3 del Pla Alfa a 17 municipis de l’Alt Empordà per un increment del perill d’incendi forestal motivat per l’entrada de vent de tramuntana. Concretament, s’ha activat el nivell màxim als municipis de Cadaqués, Cantallops, Colera, el Port de la Selva, Espolla, Garriguella, la Jonquera, la Selva de Mar, Llançà, Palau-saverdera, Pau, Portbou, Rabós, Roses, Sant Climent Sescebes, Vilajuïga i Vilamaniscle.

L’activació del nivell 3 del Pla Alfa implica la suspensió de totes les activitats amb risc d’incendi forestal. A més, els Agents Rurals han tancat els accessos als espais naturals del Cap de Creus i l’Alberta, i demanen a la ciutadania extremar les precaucions.

(Visited 58 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari