Vaga de tripulants a Iberia del dia 28 d’agost al 6 de setembre

Els deu dies d'atur convocats pel sindicat USO afecten 517 treballadors de la companyia aèria

Es manté la vaga d'Iberia

Els tripulants de cabina de passatgers (TCP) de la base de Madrid d’Iberia Express han estat convocats pel sindicat USO a deu jornades de vaga que començaran el 28 d’agost i s’estendran fins al 6 de setembre per “desbloquejar la negociació del II Conveni Col·lectiu de TCP de l’aerolínia”. S’afegeixen així a les vagues convocades de Ryanair i EasyJet.

A la vaga estan cridats 517 treballadors. La companyia ha mantingut des del desembre del 2021, quan van començar les negociacions, “un nul interès per millorar les condicions laborals del col·lectiu, oposant-se a qualsevol proposta sindical i oferint alternatives allunyades de la realitat”, assenyalen des del sindicat en una nota de premsa.

USO reivindica una revisió salarial anual segons l’IPC durant la vigència del conveni per adequar els salaris a l’increment dels preus, ja que els tripulants porten amb els salaris congelats des de fa set anys, segons indica el sindicat.

A més, es reclama la consolidació de l’increment salarial del 6,5% corresponent al 2021 per a tots els nivells; la creació de dos nivells salarials amb un 11% i un 4% d’increment, així com una bonificació de 24 mesos d’antiguitat a tots els treballadors del col·lectiu i l’homogeneïtzació del plus de transport i la comissió de venda a bord a totes les categories de TCP.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.