Turull fa una crida a culminar la independència amb l’esperit 1-0

El secretari general de Junts enceta la Universitat Catalana d'Estiu amb proclames a "passar a l'acció"

Jordi Turull

El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha apel·lat aquest dimecres a la unitat de l’independentisme i ha demanat “passar a l’acció” per culminar la independència. En un acte en el marc de la Universitat Catalana d’Estiu (UCE) a Prada de Conflent (França), Turull ha instat l’independentisme a “recomençar”, i ha explicat el que ha anomenat la ‘teoria del replà’, que consisteix a estar disposat a pujar o baixar un esglaó per assolir una entesa.

“El que no farem des de Junts és un replà per estar aturats, sinó per recomençar”, ha subratllat, i ha insistit que l’independentisme està més fort quan està unit.

El secretari general de Junts considera que cal marcar “una nova traçabilitat que ha de ser ‘o independència o independència”, i ha afirmat que també cal que la gent torni a recuperar la il·lusió per tornar a mobilitzar-se.

“No feu cas dels profetes del derrotisme i la desconfiança, també deien que no votaríem i que no hi hauria urnes”, ha subratllat Turull.

“Després de cinc anys d’anar aguantant la repressió i una acció unilateral de l’estat espanyol perquè reculem en tot el que vam poder avançar, hem de recomençar”, ha insistit, assegurant que això implica “tornar a portar la iniciativa, enfortir els actius que ens van fer guanyadors de l’1-O i reduir els passius que no ens van permetre sostenir la declaració unilateral d’independència”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides