Les víctimes critiquen el boicot a l’acte commemoratiu de l’atemptat a la Rambla

Malgrat les interrupcions, Borràs ha saludat els manifestants i els ha agraït la seva presència

Familiars i víctimes del 17-A fan una ofrena floral a la Rambla

Foto: Ajuntament de Barcelona

Les víctimes i familiars d’aquestes que es trobaven presents en la commemoració de l’atemptat del 17 d’agost del 2017 a la Rambla de Barcelona han valorat negativament el boicot que un grup format per desenes de persones han fet a l’acte. Només començar l’homenatge a les víctimes del 17-A s’han sentit els primers crits, però el moment més incòmode ha arribat quan la poeta Fàtima Saheb ha donat pas al minut de silenci, interromput pels contra-manifestants amb un crit de “fills de la gran puta”.

Algunes de les víctimes negaven amb el cap, mostrant el seu rebuig a la situació, però durant l’ofrena floral han continuat els crits i s’han sentit consignes com “Espanya Estat assassí”, “volem la veritat” i “fora, fora”, en referència als polítics i representants de les institucions presents. Els afectats pels atemptats terroristes han expressat el seu malestar pels crits de protesta, els quals consideren una falta de respecte.

En declaracions a TV3, l’assessor de la Unitat d’Atenció i Valoració dels Afectats de Terrorisme i víctima de l’atemptat a l’Hipercor, Robert Manrique, ha afirmat que a moltes víctimes els ha fet mal que no es respectés el minut de silenci, i que la majoria coincideixen que “no és el moment ni és el lloc“. “Jo sé que a les 12 hi ha una concentració, doncs perfecte, a les 12 es pot dir el que sigui convenient en un altre lloc”, ha manifestat Manrique, que ha demanat que en els actes en memòria de les víctimes de terrorisme no es llancin missatges polítics.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, també ha lamentat el boicot a l’acte i, en declaracions als mitjans,  ha considerat “una profunda falta de respecte” que “ni tan sols aquest minut de silenci sigui respectat”. Colau ha recordat que l’homenatge “està protagonitzat per les víctimes”, que és “un acte de condol” i “de memòria” i, en aquest sentit, ha assegurat que “està absolutament fora de lloc que algú vagi allà a fer oportunisme o boicot”.

Borràs saluda els boicotejadors

L’expresidenta del Parlament, Laura Borràs, que no estava convidada oficialment a l’acte, hi ha assistit com a líder de Junts i ha aprofitat per acostar-se a saludar algunes de les persones que estaven boicotejant l’homenatge a les víctimes del 17-A. Després de l’ofrena floral, Borràs s’ha dirigit al grup de manifestants que no es creuen la versió oficial dels atemptats, qui l’ha rebuda amb crits de “presidenta”.

Malgrat les diverses interrupcions i el boicot que ha patit l’homenatge, la líder de Junts no ha dubtat a saludar afectuosament els presents, a qui fins i tot ha donat les “gràcies per ser-hi“. L’actitud de Borràs ha rebut les crítiques de Colau, qui ha assegurat que els representants que “han anat a animar als que fan boicot es retraten per si sols”. L’alcaldessa de Barcelona s’ha mostrat decebuda pel comportament de l’expresidenta del Parlament, i ha assenyalat que el que ha fet “no és el que s’espera” dels càrrecs institucionals.

(Visited 243 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari