El boicot al minut de silenci pels atemptats del 17-A causa una divisió a Junts

ERC i la CUP carreguen contra l'actitud afectuosa de Borràs amb els manifestants

  La presidenta de Junts, Laura Borràs, a l'acte en homenatge a les víctimes del 17-A

  Foto: @JuntsXCat

  Els crits i interrupcions que s’han produït durant l’acte convocat per l’Ajuntament de Barcelona en memòria a les víctimes dels atemptats terroristes del 17 d’agost del 2017 han causat una divisió d’opinions a Junts. El partit ha publicat a Twitter un comentari expressant “el més enèrgic rebuig a la interrupció del minut de silenci“, mentre la presidenta de la formació, Laura Borràs, s’abraçava als boicotejadors agraint-los la seva presència.

  El comportament de l’expresidenta del Parlament ha estat criticat per membres del seu propi partit com l’exsecretari general de Junts Jordi Sànchez, qui ha considerat que “en el record i homenatge a les víctimes del 17 d’agost, no hi hauria d’haver hagut cap més protagonisme que el dels familiars de les víctimes“. En una publicació a Twitter, Sànchez ha manifestat que “no era el lloc ni per trencar el minut de silenci ni el moment per buscar protagonismes polítics”, i ha afegit: “Ho lamento. Així, no!”.

  Malgrat que Junts ha expressat el seu rebuig al boicot de l’acte, diversos membres del partit han mostrat el seu desacord amb la publicació de la formació a les xarxes socials, exhibint una divisió interna al respecte. El diputat de Junts al Parlament Jaume Alonso-Cuevillas, ha respost a la piulada del partit que “no ha anat així” i ha afirmat que “a la fi del minut de silenci, la gent ha començat a cridar ‘volem saber la veritat'”, encara que a les imatges de l’acte es pot veure que l’escridassada s’ha iniciat just abans d’aquest minut de silenci.

  Cuevillas, a més, ha donat el seu suport als presents en la contra-manifestació i ha assegurat “com a advocat de les víctimes” que aquestes el que volen és saber la veritat del que va passar. Per la seva banda, el diputat de Junts al Parlament Francesc de Dalmases ha donat suport al comportament de Borràs i li ha donat les “gràcies per ser-hi”, adjuntant el vídeo on la líder de la seva formació s’apropa i saluda els manifestants.

  Crítiques de l’independentisme

  Els comentaris de rebuig a l’actitud de l’expresidenta del Parlament han arribat també per part d’ERC i la CUP. El portaveu republicà al Congrés, Gabriel Rufián, ha expressat a Twitter que “no respectar un minut de silenci en record a les víctimes d’un atemptat és miserable, i treure’n rèdit polític és miserable”, mentre que el diputat d’ERC al Parlament Jose Rodríguez s’ha mostrat avergonyit.

  “La vergonya que sento és immensa per veure com se li pren a les víctimes del 17-A i als seus familiars un homenatge per les dèries personals d’algú qui hauria de ser més aviat un exemple per la resta de diputats”, ha manifestat Rodríguez. La CUP també s’ha mostrat crítica amb el comportament de Borràs, i la diputada Natàlia Sànchez ha assenyalat la seva manca de respecte: “Suposo que quan algú travessa tots els límits de l’ètica ja no li queda respecte pel dolor aliè”.

  (Visited 271 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari