Colau demana no utilitzar el 17-A “per alimentar teories de la conspiració”

L'alcaldessa de Barcelona acusa l'Estat i la Generalitat d'una "insuficient atenció" a les víctimes

  Ada Colau

  L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha donat el seu suport a les víctimes dels atemptats terroristes del 17 d’agost del 2017 amb motiu del cinquè aniversari dels fets i ha demanat no utilitzar la tragèdia “per alimentar teories de la conspiració”. En una entrevista a RAC1, Colau ha considerat “absolutament lògic” que les víctimes exigeixin la màxima transparència, però ha assenyalat que els mateixos Mossos diuen que les teories conspiranoiques “no tenen cap base“.

  “El que fan és fer més mal a les víctimes”, ha afirmat l’alcaldessa, que ha assegurat que des de l’Ajuntament s’ha donat “tot el suport” a les persones afectades i que Barcelona va estar a l’altura, tot i no tenir competències amb antiterrorisme ni atenció a les víctimes. “Ens vam inventar unes subvencions que no existien perquè les víctimes es poguessin organitzar entre elles”, ha destacat.

  Colau ha tornat a posar el focus en la manca de recursos autonòmics i estatals per atendre les víctimes, i ha responsabilitzat els governs espanyol i català de la insuficient atenció que han rebut les persones afectades pel 17-A. “Vam descobrir amb sorpresa que no hi havia política i recursos suficients per atendre les víctimes“, ha explicat l’alcaldessa, afegint que pensaven “que hi hauria moltes eines de suport que no existien”.

  “Són infraestructures que han de posar les administracions que tenen recursos”, ha asseverat Colau, que també ha demanat a la Generalitat i a l’Estat “enfortir dispositius que funcionin per a tothom i que no siguin tan burocràtics”. En aquest sentit, en una entrevista posterior a TVE, Colau ha criticat la fredor i la burocràcia del procés administratiu que han hagut de seguir les víctimes i ha reclamat un tracte més humà: “Ha sigut com revictimitzar i tornar a viure el trauma, amb la insuficient atenció que se’ls ha donat“.

  Facebook
  Twitter
  WhatsApp

  avui destaquem

  Deixa un comentari

  NOTES ESPECIALS

  Notícies més llegides