El Govern es desdiu i no es retirarà en bloc de totes les causes contra manifestants

La CUP acusa l'executiu d'ERC i Junts de "vendre fum" i d'incomplir els compromisos acordats

  Antiavalots dels Mossos d'Esquadra

  El Govern de la Generalitat no es retirarà com a acusació particular de totes les causes contra manifestants en les quals no hi hagi acreditades lesions als agents, malgrat el compromís de l’executiu de Pere Aragonès de fer-ho. Segons ha publicat l’Ara, fonts de la Presidència reconeixen que no poden complir-ho: “Era una voluntat política, però procedimentalment no és possible“, assenyalen al mitjà citat.

  L’acord d’investidura entre ERC i la CUP contempla “retirar les acusacions particulars contra participants en mobilitzacions socials i polítiques, exceptuant aquelles en què hi hagi lesions a agents acreditades amb certificat mèdic”, així com comprovar si la identificació dels presumptes autors és prou sòlida per portar-los a judici. Però ja ha passat més d’un any i, des de llavors, en comptes de dur a terme la retirada en bloc promesa, el Govern ha anat analitzant cas per cas.

  Fonts del gabinet jurídic de la Presidència insisteixen que l’objectiu és protegir els funcionaris i expliquen al mitjà esmentat que en els últims mesos s’han retirat o rebaixat peticions de pena en una desena de casos, com el de l’activista Marcel Vivet. Destaquen, a més, que mantenen “un contacte fluid” amb representants de la CUP “per analitzar cas per cas” les causes contra manifestants independentistes.

  No obstant això, la formació anticapitalista continua denunciant l’incompliment, per part de l’executiu català, d’aquest compromís pactat en l’acord d’investidura i, en aquest sentit, la diputada de la CUP al Parlament Basha Changue ha acusat el Govern de la Generalitat de fer promeses en va. “‘Ai si volíem… Però al final no ens va bé’ com a resposta a tot. Vendre fum com a forma de governar d’ERC i Junts, així en general”, ha escrit Changue a les xarxes socials.

  Facebook
  Twitter
  WhatsApp

  avui destaquem

  Deixa un comentari

  Notícies més llegides

   

  Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.