El Govern central s’obre a estudiar la reducció del límit de velocitat a l’AP-7

La ministra de Transports admet que encara no s'ha definit el nou model de pagament de les autopistes

  La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez

  Foto: @raquelsjimenez

  L’executiu que encapçala Pedro Sánchez està disposat a estudiar la proposta del Servei Català de Trànsit per rebaixar el límit de velocitat de l’AP-7 fins als 100 quilòmetres, tal com ha afirmat aquest dimarts la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez. En una entrevista a RAC1, la ministra ha assenyalat que encara no han rebut la proposta de manera formal, però ha obert la porta a analitzar la idea de Trànsit.

  “A nosaltres encara no ens ha arribat formalment, però si la mesura és útil, l’estudiarem“, ha manifestat Sánchez, que també ha evitat pronunciar-se sobre les mesures relacionades amb la circulació de camions i vehicles pesants. En aquest sentit, la ministra s’ha limitat a afirmar que si les propostes serveixen per “millorar la capacitat i la fluïdesa de les vies”, el Govern central no s’hi oposarà.

  Respecte al futur model de pagament de les autopistes, Sánchez ha explicat que encara no s’ha definit i ha assenyalat que algunes de les opcions que estan sobre la taula són el pagament per ús o la vinyeta, el qual consisteix a pagar una tarifa plana que permeti circular per totes les vies d’alta capacitat. El nou model de pagament s’hauria d’aplicar a partir del 2024, però la ministra ha advertit que podria arribar més tard.

  “Sembla difícil aconseguir ara el consens necessari. El context econòmic i social ens fa plantejar que potser no podrem aplicar-ho de manera tan immediata com prevèiem“, ha afirmat Sánchez. Sigui com sigui, ha assegurat que “cal que sigui el millor model” i que per això ha de tenir en compte les diferències territorials. La ministra, però, ha rebutjat implementar un sistema de pagament diferent per a cada comunitat i ha apostat per establir un model “senzill”.

  (Visited 50 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari