Trapero rebutja les “teories conspiratives” dels atemptats de Barcelona i Cambrils

El major dels Mossos d'Esquadra ha lloat el treball “efectiu, profund i lleial” del CNI durant els dies posteriors

Josep Lluís Trapero, major dels Mossos d'Esquadra (CCMA)
Josep Lluís Trapero, major dels Mossos d'Esquadra (CCMA).

Josep Lluís Trapero, ha assegurat que no hi ha “cap indici” que justifiqui les “teories conspiratives” sobre els atemptats de Barcelona i Cambrils (Tarragona) del 17 d’agost del 2017.

El major dels Mossos d’Esquadra ha elogiat el treball del CNI dels dies posteriors als fets. “Li puc dir que la resposta més efectiva, amb més coneixement de dades, més profunda i li puc dir que més lleial va ser la del CNI. No tinc cap dubte, ni jo, ni cap comandament dels Mossos, sobre això”, ha aclarit en una entrevista concedida a La Vanguardia.

Sobre l’imam de Ripoll i suposat cervell dels atemptats, Abdelbaki es Satty, que va ser confident del CNI, ha estat categòric: “Una cosa necessàriament no porta a l’altra. L’única realitat d’aquell moment és que el CNI ens va ajudar molt a la recerca”.

La policia patriòtica

Trapero ha assegurat que “era difícil mantenir una relació franca i de confiança” amb altres cossos policials durant la seva etapa liderant als Mossos. “Jo parlo de policies. Policia patriòtica amb noms i cognoms”, ha assenyalat.

“Tenien rols de responsabilitat a l’àmbit de la coordinació i ara veiem el que pensaven de molts de nosaltres i el que volien fer amb alguns de nosaltres. Llavors entens com era de difícil mantenir una relació franca i de confiança”, ha afegit.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides