En Comú Podem exigeix a Aragonès que decideixi el futur de Junts al Govern català

El PSC prendrà “les mesures necessàries” per substituir a l'expresidenta del Parlament, Laura Borràs, si la formació posconvergent no fa res sobre aquest tema

Joan Mena, portaveu d'En Comú Podem i representant del Congrés dels Diputats
Joan Mena, portaveu d'En Comú Podem i representant del Congrés dels Diputats.

El portaveu d’En Comú Podem i representant del Congrés dels Diputats, Joan Mena, ha demanat al president de Catalunya, Pere Aragonès, que “prengui una decisió” sobre la permanència de Junts al Govern català. “És evident que el president Aragonès hauria de prendre alguna determinació”, ha assegurat.

Mena ha catalogat “d’irresponsabilitat” que el partit de Jordi Turull continuï formant part de l’executiu català. Ha denunciat la “deslleialtat absoluta” de la formació postconvergent, que treballa “activament en contra dels interessos dels catalans” per l’oposició a la taula de diàleg entre la Generalitat i el Govern del PSOE i Unidas Podemos.

L’hereu de Borràs

La viceprimera secretària del PSC, Lluïsa Moret, ha afirmat que el seu partit impulsarà “les mesures necessàries” per renovar la Presidència del Parlament i substituir a l’expresidenta i líder de Junts, Laura Borràs.

Moret ha assenyalat que, si Junts no fa res sobre aquest tema, els socialistes catalans estan valorant què accions portar a terme. “El que farem és explorar i veure quina és la via que pot ser més eficaç o més efectiva”, ha indicat.

No ha descartat tractar de forçar un ple per triar a un nou president. No obstant això, Moret ha rebutjat detallar les opcions en les quals pensa el PSC, perquè no estan tancades, ja que “l’escenari està molt obert, amb moltes opcions sobre la taula”.

(Visited 191 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari