Dissabte 13 d’agost: tempestes i baixades de temperatures després dels rècords de calor extrema

Protecció Civil ha activat el pla Inuncat a diverses comarques de Girona, Lleida i Tarragona, on es preveu que se superin els 20 litres per metre quadrat en 30 minuts

Pluges intenses a Catalunya
Pluges intenses a Catalunya (Twitter).

Avui, dissabte 13 d’agost, hem (sobre)viscut a una altra jornada de temperatures extremes al matí a gairebé tot el territori. La tarda està sent diferent. S’estan produint precipitacions en forma de tempestes i vent al terç nord de Catalunya.

Protecció Civil ha activat el pla Inuncat a diverses comarques de Girona, Lleida i Tarragona. Es preveu que se superin els 20 litres per metre quadrat en només 30 minuts a alguns punts de la comunitat autònoma.

Les temperatures continuen sent molt elevades, encara que sense superar el rècord d’ahir, divendres 12, en la zona de Ponent de Lleida i l’interior de la província de Tarragona. Vinebre va arribar fins als 43’6 graus.

Diumenge de temperatures fresques

Les temperatures fresques protagonitzaran la nit on es produeixin tempestes d’estiu. A la resta del territori la calor s’intensificarà, sobretot en la costa central i sud.

El diumenge 14 començarà la desitjada baixada de temperatures a l’interior de Catalunya. A partir del dilluns s’estendrà a tot el territori.

(Visited 118 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari