Teresa Ribera creu que el gasoducte Midcat podria estar llest en 8 mesos

L'endemà que Alemanya defensés el projecte, la ministra espanyola el veu viable amb finançament europeu

La ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera
La ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera

La vicepresidenta i ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, diu que el conducte que ha d’unir Catalunya i França pels Pirineus podria estar enllestit en menys d’un any. El projecte del MidCat trigaria a estar operatiu “vuit o nou mesos” en el “costat sud”, segons la ministra.

Es tractaria d’acabar les obres, que ara estan bloquejades a Hostalric, a la comarca de la Selva, i que França completés la seva part, amb la implicació de la Unió Europea.

En plena espiral de preus, dijous, el canceller alemany, Olaf Scholz, va defensar la connexió entre la península Ibèrica i el centre d’Europa. Tot i que no el va citar explícitament, el Midcat hi encaixaria de ple, i la ministra ha parlat ara d’aquesta solució. La dependència del gas rus urgeix els països europeus a buscar alternatives.

“S’hauria d’haver construït una connexió entre Portugal, Espanya, i, a través de França, fins a l’Europa central”, va dir Scholz.

Des del govern espanyol, insisteixen que el gasoducte serviria també per transportar hidrogen renovable. És, de fet, la condició que hi posa la ministra de Transició Ecològica, que veu viable el projecte amb finançament europeu. Creu que en vuit o nou mesos l’obra estaria acabada, tot i que, a la pràctica, sempre depèn del que faci el govern francès.

La col·laboració de França és “fonamental”, ha dit la ministra en declaracions a TVE: “té poc sentit que nosaltres correm molt si, del costat francès, es converteix en un carreró sense sortida”, ha afegit.

(Visited 121 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari