Què ha demostrat que a ERC no estimen a Albano-Dante Fachín?

La difusió que han fet destacats dirigents d’ERC d’un foto-muntatge on es veu Fachín exhibint feliç una samarreta amb la inscripció ‘Junts’. El text original que apareixia imprès a la samarreta que exhibia Albano-Dante Fachín a la fotografia deia “Y ahí lo dejo”, una expressió habitual de l’advocat de Carles Puigdemont i un grapat d’independentistes, Gonzalo Boye. La foto es va fer el 2019 a Premià de Dalt.

El muntatge el va posar en circulació Jordi Martín Montalban, que forma part de l’Executiva Sectorial d’ERC com a secretari de l’Entorn del Vallès Oriental. Al seu perfil de Twitter es defineix així: “Nascut a Terrassa,fa 48 anys visc a Mollet i Rourenc d’adopció, sindicalista d’UGT i independentista”. Va acompanyar la foto falsejada amb aquest text: “L’enèsim tonto útil de la dreta”.

El muntatge va ser retuitejat per diversos alts càrrecs i militants i simpatitzants d’ERC; entre ells, els alcaldes de Bellcaire i Martorelles i l’ex-alcalde de Sant Fost de Campsentelles. Marc Candela, alcalde de Martorelles, va retuitejar un missatge amb la foto falsa que deia “durant el mes d’agost si et fas soci del CxR a més del carnet et regalem una samarreta. L’Albano-Dante ja té la seva. Corre que s’acaben!!!”. L’alcalde de Bellcaire, Jaume Montfort, en va retuitejar un altre que deia “Fotos com aquesta, o la que se’l veu participant en la paella de la Rahola… proven la fidelitat d’Albano-Dante. Va vinga, a què esperen els de JuntsxCat a donar-li un càrrec i una pagueta? S’ho mereix, no?”.

Quan es va descobrir el muntatge, els alcaldes van esborrar els seus retuits. Jordi Martín no només no va eliminar el seu missatge sinó que va tornar a enviar la foto d’Albano-Dante Fachín amb la samarreta de Junts amb aquest comentari: “Veig amb la variada col·lecció d’insults que estic rebent i venuts com Antonio Baños vomitant bilis, que el tema ha fet pupa”.

Fachín es va queixar amargament d’ERC: “Em sembla molt preocupant que destacats membres del partit que governa Catalunya difonguin imatges manipulades DE MANERA CONSCIENT. És gravíssim que el partit del president de la Generalitat, Pere Aragonès, utilitzi aquestes tècniques pròpies de l’extrema dreta”.

Ningú d’ERC li ha demanat disculpes, si més no a través de Twitter.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides