Nou récord de l’IPC: s’enfila fins al 10,3% interanual a Catalunya

En el conjunt d'Espanya la inflació ha pujat fins al 10,8%, sent la més alta dels últims 38 anys

Treballador d'un supermercat

L’IPC continua creixent a un ritme vertiginós i, segons ha informat l’Institut Nacional d’Estadística (INE) aquest divendres, ha tornat a batre un rècord situant-se en el 10,3% interanual al juliol a Catalunya. Una taxa que supera per sis dècimes la inflació registrada el juny (9,7) i que marca un nou màxim des que es tenen registres per comunitats autònomes, sent la primera vegada que supera la barrera dels dos dígits.

L’increment ha estat impulsat, sobretot, pel preu de l’electricitat, el gas i els combustibles, i ha repercutit en el preu dels aliments, que ha pujat un 11,9% respecte a l’any passat, i també en els serveis d’allotjaments (+27,4%) i en els paquets turístics (+17,9%). No obstant això, a Catalunya la inflació va caure un 0,1% en l’indicador mensual en comparació amb el juny, una reducció inferior a la mitjana espanyola, del 0,3%.

Pel que fa al conjunt de l’Estat, la inflació al juliol s’ha enfilat fins al 10,8%, la taxa interanual més alta des del setembre del 1984, és a dir, dels últims 38 anys. La xifra supera en sis dècimes la registrada al juny, i l’IPC a Espanya ja encadena dos mesos consecutius per sobre dels dos dígits. La inflació subjacent, que exclou els aliments no elaborats i els productes energètics, ha augmentat sis dècimes a nivell estatal fins al 6,1%, sent la taxa més elevada des del gener de 1993.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.