Risc extrem d’incendis per l’onada de calor a 44 municipis catalans

L'activació del nivell 3 del pla alfa -el màxim- implica la suspensió de totes les activitats amb risc d'incendi

Agents rurals

El Govern activarà aquest divendres 12 d’agost, el nivell 3 del pla Alfa en 44 municipis de sis comarques de Catalunya pel risc d’incendi forestal davant la previsió d’un increment de les temperatures i un descens de la humitat relativa.

En un comunicat aquest dijous, els Agents Rurals han demanat a la ciutadania “extremar precaucions davant aquest episodi de perill extrem d’incendi”, que preveuen que arribi al punt més crític el dissabte i s’allargui fins al diumenge.

Els municipis en alerta es troben al Priorat, Ribera d’Ebre, Terra Alta (Tarragona), el Segrià, les Garrigues i la Noguera (Lleida).

Els Agents Rurals també han anunciat que tancaran els accessos al parc natural de la Serra de Montsant, a Tarragona.

L’activació del nivell 3 del pla alfa -el nivell màxim del pla operatiu- implica la suspensió de totes les activitats amb risc d’incendi i, en aquest sentit, s’han suspès 863 autoritzacions que s’havien concedit per aquest divendres.

Protecció Civil de la Generalitat ha posat en fase de prealerta el Pla d’emergències per incendis forestals de Catalunya (Infocat).

(Visited 73 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari