Inspecció de Treball vol multar Amazon amb 5,8 milions per cessió il·legal de treballadors

Les sancions també van dirigides a 17 empreses subcontractades per la multinacional

Centre logístic d'Amazon a Barcelona

Inspecció del Treball ha proposat multar amb 3,2 milions d’euros a Amazon i amb 2,6 milions més a 17 empreses subcontractades per cessió il·legal de treballadors. L’organisme ha conclòs que les empreses investigades han cedit 559 empleats a Amazon en condicions laborals inferiors a les quals li correspondrien, motiu pel qual Inspecció vol aplicar una sanció total de 5,8 milions d’euros.

Entre les companyies subcontractades assenyalades hi ha Tipsa, Ara Vinc, Internet Commerce Solutions, Transportcat Logistics, Jom Servicios Integrales, Anem Advanced Logistics, Gal Kajol i Duende Logistics, així com sis empreses de treball temporal (ETT): Randstad, JT Hiring, Gi Group Spain, Temporal Quality, Iman Temporing i Rhone Alpes.

Segons el comunicat difós pel Departament d’Empresa i Treball, Inspecció ha conclòs que 559 persones “treballaven en condicions laborals inferiors a les que els correspondria si fossin contractades directament per la multinacional”. A més, assenyala que aquests empleats “feien tasques de repartiment en situació i condicions de precarietat laboral principalment pel que fa al sou i la inestabilitat a l’ocupació, a més de no comptar amb representació legal“.

La investigació va iniciar-se el passat mes de febrer a Barcelona, però no és la primera vegada que Inspecció de Treball vol sancionar Amazon pel seu model laboral. El juny de 2020, el mateix organisme va acusar la multinacional i a quatre empreses més de cessió il·legal de treballadors.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.