Educació assegura que la majoria d’escoles no hauran d’aplicar el 25% de castellà el curs vinent

El Govern català considera "inaplicable" la sentència del Suprem que anul·la dos projectes lingüístics

    Aula d'educació primària a l'escola La Vall, de l'Opus Dei, a Bellaterra

    La secretària general del Departament d’Educació, Patrícia Gomà, ha assegurat que la majoria d’escoles de Catalunya no hauran d’aplicar el 25% de castellà el curs vinent. En una entrevista a RAC1, Gomà ha explicat que actualment aquest percentatge està vigent en 22 centres educatius a petició de les famílies i que, d’aquestes escoles, deu tenen mesures cautelars i en una dotzena ja hi ha una sentència judicial que fixa el 25% de castellà.

    En relació amb les primeres, segons ha explicat Gomà, Educació “ja ha demanat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC)” que les mesures cautelars “quedin sense efecte” argumentant que “el marc vigent ha superat el tema dels percentatges”. En aquest sentit, la secretària general del Departament que lidera el conseller Josep González-Cambray ha recordat que la nova normativa de la Generalitat ja ha entrat en vigor i que, per tant, de cara al curs vinent, “no cal aplicar percentatges lingüístics”.

    No obstant això, Educació no té clar el futur de la dotzena d’escoles amb sentència judicial i des del Departament no estan segurs si podran esquivar els percentatges en aquests casos. Al respecte, Gomà ha assenyalat que el gabinet jurídic central “està analitzant quina és la mesura processal més oportuna”.

    La sentència del Suprem, “inaplicable”

    Respecte a la sentència del Tribunal Suprem que anul·la els projectes lingüístics de l’escola Bogatell de Barcelona i de l’escola Josefina Ibáñez d’Abrera (Baix Llobregat), la secretària general d’Educació ha assegurat que és “inaplicable” i que els centres afectats no hauran d’aplicar la resolució judicial. Gomà ha manifestat que la sentència “ha quedat desfasada” amb la nova normativa de la Generalitat, i ha insistit que el projecte lingüístic d’aquestes escoles “és conforme al nou marc normatiu”.

    “La justícia va molt lenta i fa els seus pronunciaments anys després que passin les coses. La realitat és molt més ràpida, molt més dinàmica i les sentències arriben després, quan ja hi ha un moment totalment diferent”, ha manifestat la secretària general d’Educació, que ha insistit que el nou marc normatiu de la Generalitat descarta cap percentatge per a les llengües.

    (Visited 128 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari