Ciutadans pregunta al Govern sobre les subvencions a les empreses de Dalmases i els ‘sponsors’ del documental d’Alba Vergés

Nacho Martín Blanco pregunta pels ajuts a les societats del diputat de Junts i Anna Grau vol creure que ‘Broken Health’ l’ha finançat ERC i no la Generalitat

Francesc de Dalmases (Junts), al Parlament, i Alba Vergès (ERC), en un acte públic

El grup de Ciutadans al Parlament de Catalunya vol saber quants diners ha donat el govern de la Generalitat al diputat de Junts Francesc de Dalmases i les seves societats i aclarir si ha finançat el documental Broken Health, protagonitzat per l’ex-consellera de Salut, Alba Vergés, que acaba d’estrenar la plataforma Netflix.

El 19 de juliol, el diputat de C’s Nacho Martín Blanco va entrar al Parlament una doble pregunta al govern perquè li sigui contestada per escrit que justifica per “les diferents informacions publicades en mitjans sobre la possible existència d’irregularitats en les relacions de la Generalitat amb la Fundació Privada Catmón, Acció Solidària Igman i amb el senyor Francesc de Dalmases i Thió”. El que vol saber Martín Blanco són “les subvencions atorgades a les entitats esmentades i al senyor Dalmases en el període 2008-2021, la seva identificació i un breu resum de l’objecte” i “els contractes subscrits amb les entitats esmentades i amb el senyor Francesc de Dalmases, la seva identificació i un breu resum de l’objecte”.

EL TRIANGLE va publicar el passat 3 d’agost que Dalmases “està en la diana de la justícia, que creu que té molt a explicar pels centenars de milers d’euros que han arribat a les seves butxaques després de passar per la Fundació CATmón i l’Associació Igman”.  El magistrat Joaquín Aguirre, del jutjat d’instrucció número 1 de Barcelona, considera que hi ha “indicis raonables de responsabilitat penal” de Dalmases en, almenys, tres delictes: malversació de cabals públics, prevaricació administrativa i tràfic d’influències.

Al seu torn, la diputada de Ciutadans, Anna Grau, ha anunciat en un article publicat a The Objective aquest dilluns 8 d’agost que preguntarà al Parlament qui ha finançat el documental Broken Health, que mostra la gestió dels primers mesos de la pandèmia per part de l’aleshores consellera de Salut, Alba Vergès. Grau, que considera que Vergés rep en aquest documental un tractament que ja hauria volgut Vivien Leight a la pel·lícula Allò que el vent s’endugué, escriu que la produït Icon Internacional i “fa una mica de por preguntar quant ha cobrat i de qui: Vull creure que d’ERC i no de la Generalitat”.

“Com s’hagin gastat un sol euro de diners públics (igual que es van inflar a pagar Polònies, el caríssim espai de sàtira política produït des de fa anys per Minoria Absoluta per a TV3, amb diners dels fons europeus per a la Covid), la muntarem ben muntada al Parlament, d’això els dono la meva paraula”, adverteix la diputada de Ciutadans.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides