Queixes de restauradors de Gràcia per haver de tancar una hora abans

Avisen que hi haurà "competència deslleial" amb els establiments dels carrers que no estan afectats per la mesura

Barri de Gràcia

Malestar entre els propietaris de bars amb terrasses a les places de Gràcia que hauran de tancar una hora abans a partir de setembre amb la nova ordenança municipal. “És una vergonya!”, es queixen indignats amb la mesura de l’Ajuntament de Barcelona. Avisen que hi haurà “competència deslleial” amb els establiments dels carrers que no estan afectats per la mesura.

Són els restauradors de les places del Sol, Vila de Gràcia, Virreina, Revolució i Diamant, a Gràcia, i la dels Jardins de la Mediterrània, al barri de Sants. A canvi, segons l’Ajuntament de Barcelona, en algunes places es podran posar més taules.

En concret, es podran ampliar les terrasses que hi ha a les places del Sol, Vila de Gràcia i Diamant, que podran afegir dues taules des de les 20 h fins que tanquin els dies en què es redueixi l’horari. A Revolució, els establiments podran sumar una sola taula durant tot l’horari.

Amb la proposta, el consistori assegura que vol combatre els problemes de soroll que s’han constatat a diversos punts de la ciutat i que han portat a classificar alguns espais amb el nom de “zona acústicament tensada en horari nocturn”.

Si s’acaba aprovant, es començaria a aplicar al setembre i no afectaria ni les festes de Gràcia ni les de Sants. Un cop en marxa, la reducció d’horari de les terrasses es faria d’abril a octubre.

El regidor Eloi Badia ha defensat que és una mesura “jurídicament sòlida” i confia que no hi hagi dificultats per tirar-la endavant. Malgrat això, el Gremi de Restauració de Barcelona ja va criticar-la quan es va anunciar la setmana passada en altres punts de la ciutat, com ara al carrer Enric Granados.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.