Destapat el xantatge de Laporta a Frenkie de Jong sota l’amenaça de deixar-lo sense contracte

Se li va recomanar seguir en les condicions del seu primer contracte o ser denunciat per indicis de delicte criminal en la renovació del 2020. Una altra vergonyosa actuació d'una junta desesperada i cada cop amb menys palanques

Frenkie de Jong

El FC Barcelona es troba cada cop més a l’ull de l’huracà d’un cas escandalós i vergonyós de mobbing centrat en la figura de Frenkie de Jong a qui la junta de Joan Laporta ve assetjant i extorsionant des de fa mesos amb la intenció de forçar un traspàs que el migcampista holandès no contempla, menys encara des que la directiva i l’entrenador han fet una exhibició de cinisme i hipocresia al voltant de la seva figura. Tots dos, Laporta i Xavi, no dubten a oferir una actitud pública d’estima i admiració cap al jugador, pel qual diuen sentir el desig unànime que es quedi -com si Frenkie de Jong s’hagués volgut marxar alguna vegada-, encara que amb aquesta cua final, acusatòria i malintencionada: “…però necessitem que ajudi el FC Barcelona”. 

La resta del relat, els buits, els ha omplert perversament la premsa laportista descrivint-lo com un futbolista que cobra molt més del que es mereix, el doble aquesta temporada que l’anterior, egoista i enrocat en una posició rebel com si estigués, premeditadament i aposta, ordint un pla per perjudicar el club, ja que se l’acusa de no acceptar bé un traspàs o bé una rebaixa de les seves condicions i renúncia a cobrar els endarreriments, i ser l’únic responsable d’impedir la inscripció dels fitxatges d’aquest estiu.

La veritable i malèvola trama és la que ha desenvolupat la junta des del final de la temporada passada, conscient que De Jong és dels pocs futbolistes amb molt de mercat a Europa, ja que és jove (25 anys) i pot ser carn de traspàs per una quantitat entre 70 i 80 milions. Una operació amb prou benefici net per evitar l’activació d’una quarta palanca i també eludir un augment de la pressió sobre Piqué i Busquets perquè renunciïn a fitxa i endarreriments.

Frenkie de Jong era la víctima perfecta. Ara s’ha confirmat a través d’un mitjà del tot solvent, The Athletic, que la junta de Laporta el va amenaçar de denunciar i trencar el contracte si no cedia a ser traspassat al Manchester United, segons els indicis d’irregularitats i delictes criminals detectats en la seva ampliació de contracte de fa dos anys sota la presidència de Josep Maria Bartomeu.

Una amenaça sense precedents a la història del FC Barcelona, ​​un xantatge deshonrós per al club per part de la directiva de Joan Laporta que el futbolista està disposat a confirmar i revelar per demostrar al món aquest endimoniat muntatge en contra del qual ja s’estan movent els diferents sindicats de futbolistes i s’han alçat veus d’alguns companys de professió.

Per a ignomínia de la mateixa plantilla i dels seus companys blaugrana, inclosos els nouvinguts, no hi ha hagut reacció coneguda del vestidor més enllà de la reunió mantinguda per la direcció tècnica i el vicepresident Rafael Yuste amb el capità Sergio Busquets dissabte a la tarda a la prèvia del Gamper sense que hagin transcendit els assumptes tractats.

Mentre Xavi, l’entrenador, també ha estat còmplice d’aquesta conspiració alineant-lo fora de la seva posició natural per desmotivar-lo i fer-li arribar un missatge inequívoc en el sentit que aquesta temporada jugarà més aviat poc, De Jong ha patit en directe aquest xantatge sense cap ni peus per un contracte absolutament immaculat.

La directiva de Josep Maria Bartomeu pot acreditar en aquest cas que el contracte d’ampliació signat l’octubre del 2020 va ser revisat pels serveis jurídics del Club i també per la Compliance Officer així com pels auditors de llavors, E&Y, i per descomptat per l’equip legal del futbolista.

Aquest mateix contracte va ser posteriorment registrat a la LaLiga Professional i supervisat pels seus propis i independents serveis de control financer i dels seus serveis jurídics prèviament a la inscripció del jugador com a tal al FC Barcelona.

El mateix Bartomeu ha expressat en privat a diferents mitjans no només la seva absoluta i rotunda seguretat sobre la legalitat escrupolosa d’aquests contractes subscrits per ell i validats pels diferents equips d’advocats al llarg del procés. També ha traslladat les seves sospites que es tracta d’algun tipus de maniobra de desprestigi en contra seva i en contra del futbolista, ja que dubta que cap dels professionals implicats en tot aquest procés no detectés aquests indicis delictius que ara s’han utilitzat per pressionar el futbolista. Laporta, segons aquesta informació, li hauria recomanat seguir al Barça, però acceptant les condicions del seu primer contracte a canvi de no denunciar-lo davant de LaLiga i les instàncies necessàries per ser declarat nul de dret.

També resulta del tot sinistra i més que dubtosa aquesta naturalesa criminal del contracte de De Jong el juliol d’aquest any, quan ja s’ha complert any i mig de la presa de possessió de la junta de Laporta i després d’una Due Diligence, el juliol del 2021, i un examen Forensic, el desembre del 2021. Aquest contracte va escapar d’aquesta estreta i profunda revisió?

I una darrera pregunta. Com és que aquest contracte ha aparegut ara, de cop i volta, fora de la llei sent l’únic dels quatre signats d’una tacada amb Gerard Piqué, Ter Stegen i Lenglet?

Les respostes i la realitat acusen indefectiblement una junta directiva com la de Laporta, desesperada i capaç de qualsevol cosa, inclòs aquest tipus de xantatge, per pagar les milionàries comissions dels traspassos de Lewandowski, Raphinha i Koundé.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides