La Policia dicta una ordre d’expulsió contra un líder musulmà de Reus

Va demanar la nacionalitat espanyola fa dos anys, que se li va denegar al·legant que és una persona radicalitzada

Mohamed Said Badaoui

La Policia Nacional ha activat un expedient d’expulsió de l’Estat espanyol contra el reusenc Mohamed Said Badaoui. És un conegut activista social en diversos àmbits, i especialment en la defensa dels drets de la comunitat musulmana. Se l’acusa d’haver-se radicalitzat, motiu amb el qual s’argumenta l’expulsió i, ja abans, la negativa a concedir-li la nacionalitat espanyola.

El seu entorn, i altres entitats i col·lectius de Reus, han celebrat una concentració de suport aquest dilluns a la plaça del Mercadal. La convocatòria neix d’Adecom, entitat que presideix, però a la qual s’han sumat Reus Refugi, el Sindicat d’Habitatge de Reus i Unitat Contra el Feixisme i el Racisme. També hi han donat suport la CUP i En Comú Podem.

Said Badaoui va arribar a Catalunya fa 30 anys, quan en tenia 10, i els últims vuit els ha viscut a Reus. Ara fa dos anys va iniciar els tràmits per aconseguir la nacionalitat espanyola, després d’haver acumulat el temps necessari de permisos de residència i de treball en regla. Se li ha denegat.

També va acreditar arrelament, ja que la seva dona és valenciana i el matrimoni té dues filles nascudes a Valls i un fill nascut a Reus. La petició de nacionalitat se li va denegar, segons explica, assegurant que és una persona radicalitzada. Quan se li va comunicar la decisió va presentar un recurs, que el jutge va acceptar.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides