La CCMA passa pel Canal 33 el programa de Triacom que no ha gosat emetre aquest agost a TV3

'El Gran Dictat' va servir per pagar activitats de la campanya que va dur Artur Mas a la presidència de la Generalitat el 2010, segons la investigació judicial

Programació del Canal 33 el dilluns 8 d'agost del 2022

Al Canal 33 s’hi poden veure, de dilluns a divendres, de 21:55 a 22:15 hores, reemissions del programa El Gran Dictat. Aquest programa, que es va emetre entre els anys 2009 i 2016, i Fish and Chips estan sent investigats judicialment perquè, presumptament, la productora que els realitzava, Triacom Audiovisual, dedicava una part dels diners que cobrava de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) a finançar despeses del partit Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), algunes de les quals corresponien a la campanya electoral que va portar Artur Mas a la presidència de la Generalitat, el 2010. Precisament, el judici es va començar a celebrar el passat 27 de juliol. TV3 havia programat també El Gran Dictat els vespres del mes d’agost, de 19:20 a 19:50 hores. Finalment, tot i que ja havia aparegut a la graella de programació del web de la CCMA, no s’ha acabat emetent.

Entre el 2008 i el 2016, la CCMA va pagar 31,3 milions d’euros a Triacom Audiovisual. El 80% dels ingressos d’aquesta productora procedien dels contractes per fer programes a TV3. La investigació judicial ha constatat que aquesta productora no tenia ni infraestructura ni personal suficients per la realització d’aquests programes i que qui se’n responsabilitzava finalment de fer-los era una altra empresa, Mediapro. Mediapro es va quedar amb el 10% de les accions de Triacom Audiovisual quan es va fundar. L’administrador de Triacom Audiovisual, Oriol Carbó, no cobrava d’aquesta empresa sinó de Mediapro, que li pagava 200.000 euros l’any.

El 29 de juny del 2009, Oriol Carbó va firmar amb Jaume Roures, en representació de Mediapro, un contracte mitjançant el qual aquesta productora assumia la realització d’El Gran Dictat. Mediapro, segons la investigació judicial, va cobrar 2,2 milions d’euros pels 193 capítols d’aquest programa emesos entre el 29 de juny del 2009 i l’1 de desembre del 2010. Per aquests 193 capítols, Triacom Audiovisual va cobrar 3,52 milions d’euros de la CCMA. Entre les persones acusades d’estar involucrades en l’emissió de factures falses a Triacom Audiovisual per finançar activitats pròpies o de CDC hi ha l’ex-dirigent d’aquest partit i home de confiança d’Artur Mas en la campanya electoral del 2010, David Madí.

Quan el desembre del 2016 es va deixar d’emetre El Gran Dictat, presentat per Òscar Dalmau, la direcció de TV3 va justificar la seva supressió adduint que havia patit una notable davallada d’audiència i que el format ja havia quedat desfasat. Se suposa que ara no ajuda gaire a pujar la migrada audiència del Canal 33.

El judici a Triacom Audiovisual pel suposat ús d’El Gran Dictat i Fish and Chips per finançar CDC continuarà el setembre.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides