El robatori de 600 metres de fibra òptica suspèn l’AVE entre Figueres, Barcelona i Madrid

Renfe preveu que la circulació es podrà restablir a mig matí, afectant una vintena de trens

Trens d'alta velocitat de Renfe

Renfe s’ha vist obligada a suspendre la circulació de trens d’alta velocitat en tota la línia Madrid-Barcelona-Figueres Vilafant des de primera hora d’aquest dilluns a causa del robatori d’uns 600 metres de cable de fibra òptica. Segons ha informat Adif, la sostracció del material ferroviari s’ha fet en la infraestructura des de l’Arboç fins a Figueres-Vilafant i, mentre els tècnics treballen per resoldre la incidència, Renfe està redirigint els viatgers de Figueres i Girona cap a Barcelona a través de Rodalies. Per altra banda, els trens Ouigo tenen previst cobrir el tram entre Madrid i el Camp de Tarragona.

La previsió, segons l’empresa pública, és que la circulació de trens es pugui restablir a mig matí, de manera que la situació afectaria 20 trens a Renfe. Segons Adif, establir un servei alternatiu per carretera no és possible “per la logística pròpia de les companyies d’autocars”, però els viatgers afectats podran canviar el bitllet o anul·lar-lo sense cap cost.

Adif ha condemnat “enèrgicament” l’acte vandàlic i ha posat en coneixement dels Mossos d’Esquadra els fets, qui han detingut tres persones amb centenars de metres de cable. Un dels detinguts, un jove de 19 anys, ha estat sorprès en una zona de vies del terme de Santa Oliva i, segons els agents, s’ha resistit a l’arrest.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.