Aragonès, Peyu i els correbous

El lema de ProuCorrebous al seu perfil a Twitter és “Ha arribat l’hora de fer un pas endavant en la protecció dels animals a Catalunya”. El mes d’abril, En Comú Podem i la CUP van presentar una proposició de Llei per la supressió dels correbous. Fa anys que està pendent de satisfacció aquesta reivindicació, però els partits que manen a Catalunya i als ajuntaments on es fa patir els animals amb aquestes pràctiques l’arraconen. Només els partits de l’oposició s’animen a fer aquesta reclamació i saben que, sobretot a les ciutats i pobles on es fan els correbous, pocs vots obtindran a les eleccions municipals.

Fa uns dies, va semblar que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, es movia en favor de la supressió dels correbous. Va ser un miratge. Immediament, en una entrevista a Catalunya Ràdio va dir que no s’havien de suprimir, que, com a molt, “hem d’anar millorant el tractament. Crec que és un procés que ha d’anar avançant i si és vist com una imposició des de Barcelona no ens en sortirem”. A Barcelona, hi ha el Parlament de Catalunya, que és la seu de la sobirania dels catalans. Però es veu que aquesta sobirania arriba fins a les tanques dels correbous.

També fa uns dies, l’humorista Peyu va explicar a Twitter que li havien cancel·lat una actuació a una població de les Terres de l’Ebre que no citava  “per dir a la ràdio que els correbous són una autèntica merda”. I afegia: “Mentre seguiu permetent aquesta bestiesa no cal que em truqueu, ja em cancel·lo jo voluntàriament. Va valents! Que venen eleccions municipals!”.

Hi ha disbarats tan evidents que costa d’entendre perquè persisteixen. El maltractament als animals n’és un d’ells. I cal tenir en compte que els correbous no només es fan a Terres de l’Ebre. El 3 de setembre se’n farà un a Vidreres, a la comarca de la Selva, i una desena d’entitats animalistes ja han convocat una manifestació per oposar-s’hi.

Els defensors dels correbous apel·len a la tradició. El criteri de si s’ha fet sempre s’ha de continuar fent ha fet molt de mal al progrés de la humanitat.

Convindria que els partits que ens governen tinguessin la valentia que ha tingut Peyu per fer coherent el que diu amb el que pensa. L’humorista hauria de fer cas als que li diuen que no pot animar els crits de ‘puta Espanya’ als seus programes de ràdio i televisió, i Aragonès prendre-li la paraula quan diu que “els correbous són una merda” i prohibir-los. Encara que Josep Caparrós, alcalde d’ERC de La Ràpita, perdi el càrrec a les properes eleccions municipals.

Facebook
Twitter
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.