Villarejo va prometre treure els Pujol de l’Operació Catalunya

El Ministeri de l'Interior va frenar la seva estratègia al setembre del 2014

Josep Pujol al documental de TV3 'Pujol, els secrets d'Andorra'
Josep Pujol al documental de TV3 'Pujol, els secrets d'Andorra'.

L’excomissari José Manuel Villarejo va prometre als integrants de la família Pujol que no serien investigats a l’Operació Catalunya si col·laboraven contra la independència, segons han confirmat fonts del Govern de Mariano Rajoy a El Periódico d’Espanya. El Ministeri de l’Interior li va ordenar que frenés la seva estratègia al setembre del 2014.

Ni es reconeixia ni autoritzava ni recolzava cap conversa. Era un assumpte judicialitzat i nosaltres no teníem res a dir sobre aquest tema”, ha explicat la font. “Recordo que ell (Villarejo) s’ho va prendre molt malament i el ministre es va cabrejar molt en conèixer que havia tingut aquesta reunió”, ha indicat.

Reunions amb Josep Pujol

Aquest fet es troba a les agendes de Villarejo, màxim responsable de la investigació de les clavegueres de la Policia Nacional sense aval judicial contra polítics independentistes catalans. El 24 de setembre del 2013 va escriure: “Javier Iglesias. Veure’ns 11.30 dijous en el seu despatx amb Josep P”.

L’endemà l’excomissari va informar de la seva trobada al número dos del Ministeri de l’Interior en aquell moment, l’exsecretari d’Estat de Seguretat, Francisco Martínez: “Avís de cita JP amb Igles. Possibilitat de veure’ns demà”.

Un mes després Villarejo va escriure que tenia una cita amb “Josep Puj”. El mateix dia l’excomissari va explicar al seu cap, el director adjunt operatiu (DAO), Eugenio Pino, la informació sobre “l’informe dels Pujol que Ruz no va fer cas. Pensar en opció de publicar”.

El 4 d’agost del 2014, Villarejo va fer referència a una segona trobada amb Josep Pujol, organitzat per l’advocat Javier Iglesias, que havia defensat a l’extresorer del PP Álvaro Lapuerta al cas Gürtel: “Josep va trucar per negociar en nom del pare (Jordi Pujol Soley), quedem a organitzar trobada”.

Interior frena a Villarejo

El 4 de setembre del 2014 va tenir lloc aquesta trobada i l’excomissari va escriure: “Josep Pujol. Molt receptiu a tot. Contacte abans de veure a Chisco (l’exsecretari d’Estat de Seguretat Francisco Martínez) al matí en HHI. Proposta per veure al seu pare i fins i tot al seu germà major abans de declarar. Quedem per continuar parlant”.

El 5 de setembre del 2014, Francisco Martínez frena a Villarejo i aquest anota: “Truca anul·lant qualsevol contacte amb els Pujol. Diu que l’ordre és categòrica i que em posi a un costat”. Al sumari del cas Pujol, s’explica que Jordi Pujol Ferrusola i la seva exmuller Mercè Gironés van declarar com a investigats a l’Audiència Nacional el 15 de setembre de 2014.

(Visited 192 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari