Laura Borràs encara és presidenta al web del Parlament

Als portals de la Presidència, la Mesa i la Diputació Permanent s’hi fa constar l’acord de suspensió del seus drets i deures com a diputada però a la seva fitxa no hi figura la baixa del càrrec

Web de la presidència del Parlament, actualitzada el 7 d'agost del 2022

Laura Borràs continua sent presidenta del Parlament al web de la cambra legislativa catalana. Quan s’accedeix a l’apartat de Presidència al web parlament.cat el primer que hi apareix és una fotografia seva riallera, amb aquest text: “El Parlament, seu de la sobirania dels catalans, és la casa de la paraula. Com a presidenta, he de vetllar perquè res no interfereixi el diàleg lliure entre tots els diputats. Però, alhora, vull afavorir que la veu dels ciutadans arribi, també aquí dins, directa i clara a aquells qui els representen. Aquest espai web mostra l’activitat que desplego, dins i fora del Parlament, en tant que presidenta, com una manera de retre’n comptes. I, alhora, vol oferir una porta d’accés perquè els ciutadans ens facin arribar les seves preocupacions i propostes. Perquè el Parlament, a més de ser transparent, exemplar, auster i íntegre, ha de ser obert i s’ha de fer present arreu del país. Ens hi obliga el compromís amb la sobirania”. El firma Laura Borràs i Castanyer, com a presidenta del Parlament de Catalunya.

Si es continua baixant el contingut de la pantalla trobem un requadre que diu: “La Mesa del Parlament, en la sessió tinguda el dia 28 de juliol de 2022, d’acord amb l’article 25.4 del Reglament del Parlament, i atès que ha tingut coneixement de la Interlocutòria de 26 de juliol de 2022, de la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya dictada en el Procediment abreujat núm. 1/2022, acorda, per majoria, amb el vot contrari de la secretària segona, la suspensió de tots els drets i deures establerts al Reglament de la presidenta Laura Borràs i Castanyer com a diputada i en conseqüència acorda també la suspensió de totes les seves atribucions com a presidenta del Parlament establertes al Reglament, amb efectes des del moment de l’adopció d’aquest acord. D’acord amb el primer apartat de l’article 40 del Reglament del Parlament, la vicepresidenta primera la substituirà amb els mateixos drets, deures i atribucions”.

Aquest requadre també apareix a l’apartat “Presidència i Mesa”. En aquest cas, el text de l’acord de la Mesa encapçala la informació i Laura Borràs és presentada com “presidenta del Parlament”. Alba Vergés, que ha substituït Borràs en les funcions de presidenta hi consta com a “vicepresidenta primera”. Borràs també continua figurant com a presidenta de la Diputació Permanent.

Cada diputat té una fitxa personal al web del Parlament. A la de Laura Borràs hi torna a aparèixer en primer pla l’acord de la Mesa que el suspèn de totes les seves atribucions com a Presidenta però quan es fa referència als seus càrrecs parlamentaris hi figura donada d’alta com a presidenta del Parlament, el 12 de març del 2021, i com a presidenta de la Mesa del Parlament,  el 13 de maig del 2021, però no s’hi indica que hagi estat donada de baixa de cap dels dos càrrecs.

La decisió de Laura Borràs de no dimitir i la del seu grup parlamentari de Junts per Catalunya de no proposar cap substitut per la presidència de la cambra ha creat una situació d’incertesa jurídica. Els serveis jurídics del Parlament hauran de veure com es gestiona la suspensió de drets i deures de Borràs com a diputada. Podrà seguir tenint l’acta de diputada però no podrà votar. No està clar si podrà entrar al Parlament i tenir-hi un despatx propi. Seguirà cobrant el sou de diputada mentre estigui suspesa?

La majoria parlamentària formada per ERC, Junts i la CUP no perilla al Ple. Entre els tres grups sumen 74 diputats, sis més dels que marquen la majoria absoluta. Per tant, que Borràs no participi a les votacions no tindrà un pes important en el seu resultat. La situació és més delicada a la Mesa del Parlament on els grups independentistes tenien 5 dels seus 7 membres. Si Junts no nomena un substitut de Borràs en tindran 4 sobre 7 i el vot de Carles Riera, en nom de la CUP, pot decantar vots importants en aquesta Mesa.

De moment, però, el partit que presideix Laura Borràs insisteix que no proposarà ningú perquè ocupi la presidència del Parlament fins que ella torni a ostentar-lo si l’absolen en el procés judicial que ha suposat la seva destitució.

(Visited 187 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari