La DGT culpa a les onades de calor per l’augment de morts a les carreteres

Els desplaçaments han crescut un 5% respecte al 2019 i els accidents mortals, un 12%

Cues a l'AP-7
Cues a l'AP-7.

131 persones han mort a les carreteres al juliol, un 12% més en comparació amb el mateix mes del 2019. La Direcció General de Trànsit (DGT) ha culpat del creixement a les onades de calor.

“La calor és un factor que incideix i afecta. Es produeixen errors per la calor. Els errors a la carretera, al volant, es tradueixen en accidents”, ha explicat el director general de la DGT, Pere Navarro, a una entrevista al ‘Canal 24 Hores’ de TVE.

Més desplaçaments i accidents

Hi ha 14 persones mortes més respecte al 2019, l’any anterior a la pandèmia, i els desplaçaments han augmentat un 5%. “2.124 morts per onada de calor i 131 en accidents de trànsit. Crec que les xifres parlen per si soles”, ha insistit.

Navarro ha assegurat que les campanyes de prevenció han d’anar acompanyades de mesures per ser efectives a llarg termini. En cas contrari, ha argumentat, els accidents només es redueixen els sis mesos següents. “Ens diuen que són molt dures, però la realitat és molt més dura. A vegades cal cridar l’atenció sobre el drama que hi ha darrere dels accidents”, ha sentenciat.

(Visited 118 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari