Així doncs, no hi ha trama russa del procés?

Clar que hi ha trama russa del procés. Des de l’independentisme més intolerant i des de l’entorn de l’ex-president de la Generalitat Carles Puigdemont s’ha venut la idea que una decisió judicial ha sentenciat que no existia aquesta trama, però aquesta decisió només afectava el negoci que va intentar fer l’empresari rus Alexander Dmitrenko de venda de petroli rus a la Xina i que no li va sortir bé. Es tracta de la peça separada número 7 d’un procés que inclou moltes més ramificacions. La implicació de Josep Lluís Alay, cap de l’Oficina de Carles Puigdemont, en aquesta operació es limitava a que va felicitar l’empresari rus Alexander Dmitrenko quan creia que havia cobrat una comissió saborosa per aquesta operació. Finalment, Dmitrenko es va quedar sense la comissió i el jutge Joaquín Aguirre ha sobresegut provisionalment aquesta investigació.

Però la trama russa no queda afectada per aquesta decisió. Dmitrenko va acompanyar Alay a Rússia en vàries ocasions i el cap de l’Oficina de Puigdemont va aprofitar-les per demanar suports a la causa independentista catalana. Mitjans que ara s’han convertit en propagandistes de la invasió russa d’Ucraïna, com Russia Today o Sputnik TV, van donar suport al procés independentista i van entrevistar i donar protagonisme sovint a Puigdemont. Emissaris russos es van reunir amb ell al Palau de la Generalitat per oferir-li el suport del Kremlin a la independència, amb molts diners i soldats per enmig, a canvi que convertís Catalunya en un paradís fiscal per les criptomonedes.

Tothom està pendent de la nova declaració que ha demanat fer sobre aquest cas Víctor Terradellas, l’home que va portar aquests emissaris russos al despatx de Puigdemont. Terradellas està enutjat amb Junts perquè l’han apartat de la candidatura a l’alcaldia de Reus per aquest partit. Què vol explicar ara? També cal saber què pot explicar, si vol, Elsa Artadi, que va participar en aquestes reunions, i que va renunciar a ser la candidata de Junts a l’alcaldia de Barcelona quan es va publicar la seva relació amb la trama russa.

Puigdemont, Alay i el seu entorn, han exigit a Gabriel Rufián, el portaveu d’ERC al Congrés dels Diputats, que demani perdó per haver dit que hi ha dirigents de Junts que han volgut jugar a ser James Bond. No cal que ho faci, la trama dels espies russos va existir i cal saber més detalls de com va funcionar i de si està encara operativa.

(Visited 347 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari