Tanquen 21 platges del Barcelonès i el Maresme amb bandera vermella

Les tempestes d'ahir, divendres 6 d'agost, han estat les principals causants de la mala qualitat de l'aigua

Platja de Badalona
Platja de Badalona.

21 platges del Barcelonès i el Maresme estan tancades amb bandera vermella per la mala qualitat de l’aigua després de les intenses tempestes d’ahir, divendres 5 d’agost. La bandera groga oneja a 30 platges del litoral central, incloses les nou de Barcelona, i sud (tres a la Costa Daurada i una al Garraf). Hi ha banderes verdes a 151 de les 202 platges amb vigilància a Catalunya.

“Hissada la bandera vermella a totes les platges a causa de l’intens episodi de pluges, que impedeix garantir la qualitat microbiològica de l’aigua de la mar. Es preveu que es mantingui les pròximes 24 hores”, ha explicat l’Ajuntament de Badalona, que ha fet referència a “presència de partícules en suspensió i aigua no transparent”.

Pla de clavegueram urgent

És habitual que es tanquin les platges de Badalona després de les tempestes, ja que arrosseguen fins a la mar aigües residuals i residus sòlids. L’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, ha expressat que, “com a ciutat, ens avergonyeix la situació després de cada episodi de tempestes a les nostres platges”.

Com a govern ens comprometem a aprovar un pla de clavegueram i instem la resta d’administracions a trobar una solució definitiva per evitar aquesta situació a Badalona”, ha sentenciat Guijarro.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.