Un dels candidats a dirigir Catalunya Ràdio critica la forma com la CCMA va fer el concurs de mèrits

Vicenç Sanclemente, ex-director de Ràdio 4, es pregunta en un article a ‘El Periódico’ “perquè se li ha negat a la societat escoltar les nostres propostes”

Els nous directors de Catalunya Ràdio i TV3, Jordi Borda i Sigfrid Gras, a la Comissió de Control de la CCMA al Parlament

Vicenç Sanclemente, que ha estat director de Ràdio 4 fins fa uns mesos, va ser un dels 10 candidats que van optar a dirigir Catalunya Ràdio en el concurs que va convocar la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), que va donar com a resultat la designació de Sigfrid Gras com a director de TV3 i de Jordi Borda, com a director de Catalunya Ràdio. Sanclemente va optar també a la presidència de Ràdio Televisió Espanyola el març de l’any passat i en un article publicat avui a El Periódico de Catalunya assenyala que en aquell concurs es va ser molt més transparent que en el que ha organitzat la CCMA. En aquest article, es pregunta “perquè se li ha negat a la societat escoltar les nostres propostes”.

Recorda Sanclemente que en el concurs per presidir RTVE es van fer presentacions públiques a les comissions corresponents del Congrés i el Senat i que els punts atorgats als candidats van sortir publicats al Butlletí Oficial de l’Estat. En el concurs de la CCMA, una Comissió de Valoració, formada per sis persones el nom de les quals no es va fer públic fins després que es nomenés els nous directors, va proposar al Consell de Govern d’aquesta corporació una terna de candidats per dirigir Catalunya Ràdio i una altra terna per dirigir TV3. Quan s’han conegut els noms dels membres d’aquesta Comissió, Sanclemente ha trobat a faltar, segons explica en el seu article, “degans de les universitats públiques”, i recorda que al concurs per presidir RTVE hi van participar professionals com Enric Marín, actual degà de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona, Josep Lluís Micó, degà de la Facultat de Comunicació Blanquerna, o Enrique Bustamante, catedràtic de Comunicació Audiovisual de la Universitat Complutense de Madrid.

EL TRIANGLE ha informat que un dels membres de la Comissió de Valoració, l’expert en tecnologies digitals Josep Maria Ganyet, incomplia les exigències de les bases del concurs. A les bases s’exigia als integrants d’aquesta Comissió que no tinguessin “cap vinculació directa ni interessos, de present o de futur, relacionats amb els mitjans de la CCMA” i Ganyet té contractes anuals amb el programa Tot es mou, de TV3, des del 2018.

Vicenç Sanclemente acaba el seu article preguntant si “després d’un concurs ràpid, amb anonimat d’examinadors, candidats i projectes, és a dir, sense debat públic, Sigfrid Gras i Jordi Borda tindran autoritat per enfrontar-se a qualsevol bronca dels polítics?” i afirmant que “segur que pot haver-hi un concurs públic/públic per a TV-3 i CatRàdio”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.