Les redaccions d’esports de TV3 i Catalunya Ràdio, en peu de guerra

Creen un canal de Twitter per defensar-se després que els nous directors apostin per la retallada dels seus mitjans

Assemblea de la secció d'Esports de TV3, el juny del 2019, quan ja es va retallar la programació esportiva a la franja del vespre

Els projectes presentats per Sigfrid Gras i Jordi Borda al concurs de mèrits per triar nous directors de TV3 i Catalunya Ràdio incloïen la reducció de la presència dels esports a les graelles dels dos mitjans. Gras i Borda són, des de fa uns dies, els nous directors d’aquests mitjans i els redactors de les seves seccions d’esports temen pel futur de la seva activitat professional. Per aquest motiu, acaben de crear un canal de Twitter, EsportsTV333, on recorden a la seva capçalera que “l’esport ha estat un dels referents més importants en la història de la televisió pública catalana”.

Aquest canal de Twitter defensa la presència dels esports a TV3 però a la secció esportiva de Catalunya Ràdio també es comparteix el neguit dels seus companys de la televisió pública. Tant Gras com Borda aposten per reduir el temps dedicat pels mitjans que dirigeixen a la informació i les competicions esportives. Gras parla de la necessitat de fer retallades en les redaccions d’esports per adaptar-se a la realitat actual i pretén que Esport3 desaparegui de TVC com a canal dedicat exclusivament a l’esport i que comparteixi el seu temps de programació amb el canal 33. Borda és menys explícit en les seves propostes per l’àrea d’Esports de Catalunya Ràdio. Ha parlat de nous mètodes i plataformes d’emissió, la qual cosa també ha deixat amb la por al cos als redactors esportius de l’emissora.

El primer tuit al canal EsportsTV333 va aparèixer el 31 de juliol i deia: “Els continguts esportius són cabdals en un mitjà públic. Incentiven l’activitat física dels ciutadans i col·laboren en el desenvolupament del teixit esportiu. I aporten audiència”. El següent suposa una certa crítica als companys de la redacció d’Informatius de TV3 i Catalunya Ràdio: “La relació personal-continguts (eficiència) és molt superior a les redaccions d’esports dels dos mitjans que a Informatius i ha quedat demostrat cada cop que des d’Esports han anat professionals cedits a Informatius”. I el tercer reivindica la seva feina com a secció d‘esports, tradicionalment separada d’Informatius, davant el temor de ser absorbits: “El pressupost del Departament d’Esports s’ha reduït un 80% en aquests últims anys, però ha mantingut la capacitat productiva, eficiència i uns stàndards de qualitat. L’absorció per part d’Informatius només té sentit si pretenen gestionar els recursos humans i tècnics que té”.

Finalment, adverteixen que “reduir dràsticament els continguts esportius als mitjans públics perjudicarà especialment l’esport modest català. Es perd el sentit de servei públic. Els grans clubs i les grans competicions ocuparan l’escàs espai disponible”.

A TV3 i Catalunya Ràdio es prepara una tardor calenta, esportivament parlant.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.