El govern central aclareix que prevaldrà el benestar dels treballadors al límit de 27 graus

La ministra Ribera anuncia un pla de contingència per a la tardor amb més mesures

  La vicepresidenta Teresa Ribera
  La vicepresidenta Teresa Ribera

  La vicepresidenta tercera i ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha aclarit que la limitació de temperatura de l’aire condicionat a 27 graus s’aplicarà de manera flexible, tenint en compte la comoditat dels treballadors. En una entrevista a Catalunya Ràdio, la ministra ha afirmat que els 25 graus que estableix la legislació laboral prevaldran sobre els 27 que ha fixat el govern central, però ha assenyalat que una cosa és mantenir “una temperatura còmoda” pels empleats, i l’altra “passar fred” com en els centres comercials.

  No és el mateix treballar a una oficina que treballar a una perruqueria o a una cuina. No és el mateix un treball sedentari que quan un ha d’estar movent-se”, ha manifestat Ribera, que ha afegit que “no es pot demanar a treballadors que estan en condicions d’exigència física que no tinguin les condicions que el dret laboral els garanteix respecte a mínims i màxims de temperatura”. La vicepresidenta ha aclarit, en aquest sentit, que el paquet de mesures del govern està pensat per a edificis d’ús públic “amb flexibilitats”.

  D’altra banda, Ribera ha anunciat que l’executiu central prepara un pla de contingència de cara a la tardor i ha afirmat que es presentarà el setembre. Es tracta de noves mesures per fer front a la crisi energètica que ampliaran el primer paquet aprovat pel govern central, el qual inclou la limitació de la temperatura -27 graus com a mínim per a l’aire condicionat i 19 de màxim per a la calefacció-, l’apagada de llums d’edificis públics, aparadors i instal·lacions culturals i la promoció del teletreball.

  Facebook
  Twitter
  WhatsApp

  avui destaquem

  Deixa un comentari

  NOTES ESPECIALS

  Notícies més llegides

   

  Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.