El govern central aclareix que prevaldrà el benestar dels treballadors al límit de 27 graus

La ministra Ribera anuncia un pla de contingència per a la tardor amb més mesures

    La vicepresidenta Teresa Ribera
    La vicepresidenta Teresa Ribera

    La vicepresidenta tercera i ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha aclarit que la limitació de temperatura de l’aire condicionat a 27 graus s’aplicarà de manera flexible, tenint en compte la comoditat dels treballadors. En una entrevista a Catalunya Ràdio, la ministra ha afirmat que els 25 graus que estableix la legislació laboral prevaldran sobre els 27 que ha fixat el govern central, però ha assenyalat que una cosa és mantenir “una temperatura còmoda” pels empleats, i l’altra “passar fred” com en els centres comercials.

    No és el mateix treballar a una oficina que treballar a una perruqueria o a una cuina. No és el mateix un treball sedentari que quan un ha d’estar movent-se”, ha manifestat Ribera, que ha afegit que “no es pot demanar a treballadors que estan en condicions d’exigència física que no tinguin les condicions que el dret laboral els garanteix respecte a mínims i màxims de temperatura”. La vicepresidenta ha aclarit, en aquest sentit, que el paquet de mesures del govern està pensat per a edificis d’ús públic “amb flexibilitats”.

    D’altra banda, Ribera ha anunciat que l’executiu central prepara un pla de contingència de cara a la tardor i ha afirmat que es presentarà el setembre. Es tracta de noves mesures per fer front a la crisi energètica que ampliaran el primer paquet aprovat pel govern central, el qual inclou la limitació de la temperatura -27 graus com a mínim per a l’aire condicionat i 19 de màxim per a la calefacció-, l’apagada de llums d’edificis públics, aparadors i instal·lacions culturals i la promoció del teletreball.

    (Visited 59 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari