Un membre de la Comissió de Valoració no complia les Bases del concurs per triar directors de TV3 i Catalunya Ràdio

S’exigia que els seu integrants no tinguessin “vinculació directa ni interessos, de present o de futur, relacionats amb els mitjans de la CCMA” i Josep Maria Ganyet estava contractat per ‘Tot es mou’

Josep Maria Ganyet a Catalunya Ràdio, l'abril de 2019, i a TV3, el 3 de maig passat

Josep Maria Ganyet, un dels sis membres de la Comissió de Valoració que va crear la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) per seleccionar candidats a director de TV3 i Catalunya Ràdio no complia les normes que exigien les bases del concurs als seus integrants. A les bases s’assenyalava que aquesta Comissió de Valoració actuaria com a òrgan assessor del Consell de Govern de la CCMA per analitzar les candidatures i que “estarà formada per persones professionals expertes independents, de prestigi reconegut en el sector audiovisual i/o en els mitjans de comunicació i/o en el món acadèmic” i s’especificava que “no podran tenir vinculació directa ni interessos, de present o de futur, relacionats amb els mitjans de la CCMA”. La CCMA havia contractat Ganyet el 7 de gener passat per fer “intervencions com especialista en informàtica i xarxes al programa Tot es mou”. El contacte tenia durada de 7 mesos i el seu import estimat era de 2.800 euros.

Les bases del procediment de selecció de candidats a director/a de TV3 i Catalunya Ràdio van ser aprovades pel consell de govern de la CCMA l’1 d’abril passat. Els candidats van poder presentar els seus projectes fins el 13 de juny. La Comissió de Valoració va proposar al Consell de Govern de la CCMA tres candidats a director/a per cada un dels mitjans i aquest òrgan va nomenar, el 25 de juliol, Sigfrid Gras i Jordi Borda màxims responsables de TV3 i Catalunya Ràdio.

A més de Josep Maria Ganyet, la Comissió de Valoració va estar formada per Núria de José, Josep Maria Carbonell, Joan Abellà, Judith Colell i Mabel Mas. Els seus noms es van mantenir en secret fins que es va nomenar els nous directors. Aleshores, la CCMA va difondre’ls juntament amb una biografia de cadascun d’ells. De Ganyet deia que era “enginyer informàtic per la UAB, especialitzat en Imatge Digital i Intel·ligència Artificial. En l’actualitat dirigeix l’empresa de comunicació Mortensen.cat. És professor de Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra, col·labora a TV3, RAC1 i betevé i escriu a La Vanguardia, Via Empresa, Cavall Fort i Sàpiens sobre tecnologia, economia i estil de vida digital”. Porta molts anys col·laborant a TV3 i Catalunya Ràdio. En aquesta emissora, va tenir els anys 2018 i 2019 una secció al programa Revolució 4.0 que es deia Ganyet time. Els seus ingressos per aquestes col·laboracions no consten al portal de la transparència de la CCMA perquè Revolució 4.0 el realitza una productora privada. Sí que consta el que ha cobrat Ganyet per les seves intervencions a Tot es mou en els darrers 4 anys:  11.075 euros.

Josep Maria Ganyet és un dels experts en tecnologies digitals que va ajudar en el suport informàtic de l’organització del referèndum de l’1 d’octubre del 2017. També se l’ha relacionat amb l’equip que va elaborar les bases digitals del Tsunami Democràtic, que va organitzar les mobilitzacions posteriors a la sentència del judici celebrat al Tribunal Suprem arran d’aquell referèndum. Ell no ha reconegut haver format part d’aquest equip però va ser el fil conductor com a expert del programa de TV3 30 minuts titulat Dies de Tsunami que es va emetre el 17 de novembre del 2019. Al web catalangate.cat creat per l’Assemblea Nacional Catalana, hi apareix com una de les víctimes del suposat espionatge a independentistes catalans.

(Visited 394 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari