Catalunya, segon territori que més aporta a l’Estat i desè que més rep

La Generalitat denuncia que paga un 17% més que la mitjana i rep un 1,5% menys

María Jesús Montero

Catalunya és el segon territori que més ingressos va aportar l’any passat. En concret prop de 2.800 euros per habitant, només per darrere de Madrid. En canvi, és el desè a rebre’n: 2.500 per persona d’acord amb les dades del Ministeri d’Hisenda. Per darrere només té Madrid, les Canàries, Múrcia, Andalusia i el País Valencià. Paga un 17% més que la mitjana i rep un 1,5% menys, segons protesta la Generalitat.

Ara bé, si es té en compte el cost de vida, passa pràcticament a la cua a l’hora de rebre i es queda en la penúltima posició. El Departament d’Economia lamenta ara que aquest sistema de finançament del 2009 perjudica les comunitats que més aporten.

D’altra banda, justament davant la reclamació de governs com el català, la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha anunciat que el model de finançament autonòmic es presentarà després de l’estiu. “Tornarem a remetre una proposta de població ajustada. Tornarem a fer un esforç, però és un esforç inútil si les comunitats autònomes continuen parapetades en el model de màxim que cadascuna defensa”, .
comenta
A més, Montero també s’ha mostrat optimista de cara a l’aprovació dels pressupostos de l’any vinent, diu que ja han començat a obrir converses amb els diferents grups polítics.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.