Si no plou, l’àrea de Barcelona podria estar en alerta de sequera el setembre

El director de l’ACA, Samuel Reyes, preveu ‘limitacions’ en l’ús d’aquest bé bàsic però que no afectarà “l’aigua de boca”

agua
agua

L'ACA no preveu restriccions de l'aigua de boca el setembre, malgrat la falta de pluges dels darrers temps

Si no plou mínimament en els propers dies i setmanes, l’àrea metropolitana de Barcelona podria situar-se en “estat d’alerta”. Així ho ha manifestat avui el director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Samuel Reyes, en unes declaracions a Catalunya Ràdio. Reyes ha afirmat que si es dona aquesta situació, per la manca de pluges i la tendència a la baixa del cabal retingut als pantans, caldria aplicar algunes ‘limitacions’ que, en tot cas, no afectarien el consum de “l’aigua de boca”.

Les limitacions podrien ser la reducció del nombre de cops i el temps que es reguen els jardins urbans, del rec dels carrers, i de determinats usos de l’aigua en els sectors de l’agricultura i la ramaderia.

El director de l’ACA ha explicat que la situació de falta de pluges actual és similar a la que es va produir el 2018 però no que no és tant crítica com la que es va viure els anys 2007 i 2008 quan els embassaments estaven per sota del 20% de la seva capacitat màxima. Ara estan al 42%.

(Visited 75 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari