Si no plou, l’àrea de Barcelona podria estar en alerta de sequera el setembre

El director de l’ACA, Samuel Reyes, preveu ‘limitacions’ en l’ús d’aquest bé bàsic però que no afectarà “l’aigua de boca”

agua
agua

L'ACA no preveu restriccions de l'aigua de boca el setembre, malgrat la falta de pluges dels darrers temps

Si no plou mínimament en els propers dies i setmanes, l’àrea metropolitana de Barcelona podria situar-se en “estat d’alerta”. Així ho ha manifestat avui el director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Samuel Reyes, en unes declaracions a Catalunya Ràdio. Reyes ha afirmat que si es dona aquesta situació, per la manca de pluges i la tendència a la baixa del cabal retingut als pantans, caldria aplicar algunes ‘limitacions’ que, en tot cas, no afectarien el consum de “l’aigua de boca”.

Les limitacions podrien ser la reducció del nombre de cops i el temps que es reguen els jardins urbans, del rec dels carrers, i de determinats usos de l’aigua en els sectors de l’agricultura i la ramaderia.

El director de l’ACA ha explicat que la situació de falta de pluges actual és similar a la que es va produir el 2018 però no que no és tant crítica com la que es va viure els anys 2007 i 2008 quan els embassaments estaven per sota del 20% de la seva capacitat màxima. Ara estan al 42%.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.