El TSJC estudia fixar el castellà com a llengua vehicular a les escoles

El tribunal valora un recurs contenciós administratiu presentat per l'AEB contra les instruccions d'Educació a les escoles

Escola

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) estudia fixar el castellà com a llengua vehicular als centres educatius de cara al setembre.

Segons explica El Mundo, el tribunal està valorant un recurs contenciós administratiu presentat per l’Assemblea per una Escola Bilingüe (AEB) contra les instruccions que va enviar la Conselleria d’Educació a les escoles, en què considera que es vulneren els drets fonamentals dels alumnes.

Al document, l’entitat va al·legar una suposada vulneració al dret a la igualtat i al dret a l’educació. En aquest sentit, reclama que el tribunal dicti una mesura cautelar que impliqui que, “almenys, una assignatura, matèria, àrea o activitat de caràcter troncal o anàleg” s’imparteixi en castellà.

Tot i això, no estableix cap percentatge, en la línia del nou decret del Govern que descarta que s’hagi d’implementar el 25%, sinó basar-se en criteris pedagògics i en la realitat sociolingüística de cada escola.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.