CCOO denuncia la manca d’efectius de trànsit a Catalunya

El sindicat alerta que sense personal ni mitjans tècnics suficients, no es poden garantir els serveis mínims

Vehicles de trànsit dels Mossos d'Esquadra

Foto: Sindicat de Mossos d'Esquadra

CCOO ha alertat de la situació que viuen els agents de trànsit de Catalunya a causa de la manca d’efectius i de l’antiguitat dels vehicles que utilitzen. En un comunicat, el sindicat ha assegurat que “l’especialitat de trànsit viu els pitjors moments de la seva història i afronta un futur imminent en què no es podran garantir els serveis mínims“.

“La situació a les carreteres catalanes, després de l’eliminació dels peatges, ha suposat una sobrecàrrega de feina difícil de mantenir per als agents. Concretament, el trànsit s’ha incrementat a causa d’aquesta retirada, cosa que, al seu torn, ha generat una situació caòtica”, ha explicat CCOO, que denuncia la manca de personal i de mitjans tècnics.

El sindicat ha destacat, com a exemple, que aquesta situació ha fet que durant la celebració de festes multitudinàries com les Santes de Mataró i els focs artificials de Blanes no “s’hagin pogut realitzar ni tan sols controls d’alcoholèmia o de drogues atesa la manca d’efectius”. A més, CCOO ha assenyalat que les campanyes de control planificades pel Departament d’Interior mitjançant el Servei Català de Trànsit “moltíssimes vegades no es poden dur a terme” a causa de les mancances esmentades.

“Els agents de trànsit han de sortir a patrullar amb vehicles antics de seguretat ciutadana i amb vehicles que superen els 470.000 km, que s’avarien de manera contínua, fet que suposa una despesa sense precedents per al tresor públic”, ha denunciat el sindicat, que considera que aquesta situació es produeix “després d’una reiterada disminució d’inversió als serveis públics i, en concret, a la policia catalana”.

CCOO alerta que aquestes mancances han generat “un desencís sense precedents entre els agents”, i que “la fugida en massa està garantida: ja són molts els que han marxat de l’especialitat cap a altres policies i molts altres els que estan desitjant marxar”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.