Les altes temperatures deixen 180 morts al mes de juliol a Catalunya

Entre l'1 i el 30 de juliol d'aquest any hi ha hagut el doble de morts atribuïbles a la calor que en el mateix període del 2019

Onada de calor

El passat mes de juliol ha deixat 180 morts a Catalunya per culpa de les altes temperatures. Són dades del Sistema de Monitoratge de la Mortalitat Diària, l’eina que mostra els excessos de mortalitat respecte a altres anys.

El sistema mostra com entre l’1 i el 30 de juliol d’aquest any hi ha hagut el doble de morts atribuïbles a la calor que en el mateix període del 2019, l’últim any sense el biaix del coronavirus. Aleshores Catalunya va registrar 93 morts relacionades amb els episodis de calor. Al conjunt de l’estat, aquest juliol han mort quasi 2.200 persones, quan el 2019 en van morir poc més d’un miler.

El pic de sobremortalitat s’ha produït entre el 17 i el 19 de juliol, coincidint amb el punt més àlgid de l’onada, quan el termòmetre marcava temperatures superiors als 40 graus a pràcticament tot l’estat. El 86% de les víctimes són persones considerades fràgils, de més de 75 anys, susceptibles a no poder reaccionar adequadament a l’exposició a les altes temperatures.

Tot perquè el juliol ha estat un dels mesos més càlids de la història a Catalunya. Segons el Meteocat, es troba entre els 3 mesos més calorosos des que es mesuren les temperatures, juntament amb el juliol del 2015 i el del 2006.

(Visited 86 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari